Bilim İnsanları Kongre Sonrası Soluğu Hasankeyf’te Aldı

Bilim İnsanları Kongre Sonrası Soluğu Hasankeyf’te Aldı

Batman Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 12. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan yaklaşık 80 bilim insanı kongre bitiminde Hasankeyf ve Midyat...

Batman Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 12. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan yaklaşık 80 bilim insanı kongre bitiminde Hasankeyf ve Midyat gezisi yaptı.

Adli bilimler konusunda uzmanlaşmış akademisyenler, jandarma ve polis teşkilatında görev yapan uzmanlar, sağlık kuruluşlarından ve toplumu ilgilendiren daha birçok sivil toplum kuruluşlarından yetkili kişilerin katıldığı kongrede, alanında uzman kişiler deneyimlerini ve birikimlerini dinleyicilerle paylaştı. Yorucu gecen 2 günün ardından Batman ve çevresinde kısa bir gezi düzenleyen katılımcılar Hasankeyf’in tarihini, Batman Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Hasankeyf Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’dan dinledi. Hasankeyf ve yapılan kazılar hakkında yaklaşık 45 dakika süre bilgi veren Rektör Prof. Dr. Uluçam, kongreye katılanlara teşekkür ederek alandan ayrıldı. Kongrenin Batman’ da düzenlenmesinden memnun kaldıklarını belirten katılımcılar misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Uluçam’a, teşekkür etti.

Gezi Mor Gabriel Manastırı ve Midyat ziyaretiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.