Bir garip meclis

Bir garip meclis

Nazilli Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısına AK Parti ve CHP'li üyelerin tavırları damga vurdu. Gündemdeki 11 maddenin görüşülmesi sırasında MHP'ye karşı CHP-AK Parti, AK Parti'ye karşı da MHP-CHP ittifakı yaşandı.

İsabeyli Belediye eski başkanı Kuvvet Erim'in imarla ilgili reddedilen talebinde ise MHP'li Meclis Üyesi Gonca Yelkovan, Erim'den yana tavır aldı. Meclis toplantısı, Iğdır'da bombalı saldırı sonucu şehit düşen Fehmi Şahin'in adının, Aydın-Denizli karayolu üzerindeki bir kavşağa verilmek istenmesi yüzünden karıştı. Belediye Meclisi'nin kavşak ismi vermesine itiraz eden CHP'li ve AK Partili üyeler, "İsimleri büyükşehir belediyeleri belirler'' diyerek, maddenin Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşınmasını istedi.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın il dışında olması nedeniyle toplantıyı Başkan Vekili Erkin Özbek yönetti. 2014 yılından bu yana mecliste sesi çıkmayan üyeler, Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın ve MHP'li üyelerin eksikliğini fırsat bilerek çok sayıda maddeye itiraz etti. 11 maddenin görüşüldüğü toplantıda ilginç kararlar alındı. Toplantı MHP'li 10 üyeye karşılık muhalafetteki CHP ve AK Parti'nin 11 üyesinin katılımı ile açıldı. MHP kanadı daha sonra sayısını 13'e çıkararak meclisteki üstünlüğü sağladı

 .sehri.png

ŞEHİT SİYASETİ

Iğdır'da hain saldırıda şehit düşen Fehmi Şahin'in isminin yaşatılması için Aydın-Denizli Karayolu üzerindeki Uğur Kavşağı'na şehidin adının verilmesinin görüşüldüğü sırada CHP'li Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar'ın "Bu kararı büyükşehir verir" demesi, salonda soğuk bir rüzgar estirdi. MHP'li Meclis Üyesi Mustafa Akkaya da Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin karayolları üzerindeki yetkisini ilçe belediyelerine aktardığını bildirdi. AK Partili üyelerin CHP'ye destek vermesiyle çoğunluk sağlayan muhalif kanat, maddeyi Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşımak üzere erteletti.

 ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ÇILDIRDI

İsabeyli Mahallesi 3557 parselle ilgili bir talebin görüşülmesi sırasında meclisteki gerilim arttı. AK Parti grubundan Necmi Esenlik, komisyon kararını reddettiklerini ve vatandaşın talebinin uygun olduğunu bildirdi. Esenlik, "Yönetmeliğe göre vatandaşın talebinin kabulü gerekir'' dedi. CHP'li ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedilen maddeye, İsabeyli Belediyesi eski başkanı ve arazi sahibi Bekir Kuvvet Erim itiraz etti. Meclis başkanından söz isteyen Erim, kendisine söz verilmemesi üzerine , "Ben vatandaş olarak söz istiyorum. Mecliste benim de konuşmaya hakkım var. Ben 75 metrekare yer istemiyorum. Benim cephem 11 metrekare, İsabeyli'de imar 1986 yılında yapılmış. Bu maddede, Estetik Komisyonu yetkilisinin meclise gelmesi gerekiyordu. Neden 4, 5 ay oyalanıyor . İşinize gelince eski kanuna, işinize gelince yeni kanuna göre karar veriyorsunuz. Yetkili Estetik Komisyonu'dur, idare bu konuda yetkilidir. Estetik Komisyonu'nu kurun o zaman" dedi.

 İSABEYLİYE RET, DALLICAYA EVET

Dallıca Mahallesi 1543 parsel ile ilgili blokların teşkil etmesinin görülmesi maddesine geldiğinde ise tam bir ikilem yaşandı. Bir önceki maddeyi kabul etmeyen meclis, Dallıca'daki maddeyi kabul etti. MHP'li Meclis Üyesi Gonca Yelkovan, "Bir önceki madde ile şimdiki maddede de aynı uygulama yapılması yönünde el kaldırdım. Ben ikisinde de aynı çizgide karar verdim" diyerek açıklamalarda bulundu.

 3 MADDE ERTELENDİ

Oldukça hareketli geçen mecliste 11 maddeden 3'ü karara bağlanamadı. Uğur Soğutma yakınındaki kavşağa isim verilmesi, 2016 yılı kamulaştırma dilimine ilave yapılması ve 2016 yılı gelir tarifesinde ilave ve değişiklik yapılması maddelerinin, incelemelerin ardından daha sonra gündeme getirilmesi kararlaştırıldı.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

dsc_0018-001.jpgdsc_0001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.