Bismil’de YDG-H Operasyonu: 12 Gözaltı

Bismil’de YDG-H Operasyonu: 12 Gözaltı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik 15 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.Diyarbakır Adliyesi’nden yapıl...

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik 15 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır Adliyesi’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, 9 Kasım 2014’te bir vatandaşın YDG-H üyesi 20-25 kişilik bir gurup tarafından kaçırılması olayı ile ilgili olarak Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2014/2323 soruşturma numaralı dosya kapsamında YDG-H yapılanması bünyesinde PKK/KCK terör örgütünün güdümünde örgüt adına faaliyet göstererek çeşitli tarihlerde yol kesme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yakıcı veya patlayıcı madde kullanmak suretiyle mala zarar verme, güvenlik güçlerine yönelik molotof - EYP ve havai fişekli saldırı düzenleme, örgüte eleman kazandırma, tehdit ve kasten yaralama suçlarını işledikleri iddia edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 6 Mayıs 2015 tarihinde Bismil ilçe merkezinde bulunan 15 farklı adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalar neticesinde , M.Ç., Ş.D., M.A., M.E., A.İ., Ö.F.Y., M.A.O., C.A., H.K., E.A., Y.K. ve F.B. İsimli 12 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile yapılan arama neticesinde, 1 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 4 adet av tüfeği fişeği, 2 adet laptop, 1 adet sinyal tespit cihazı, 4 adet flash disk, 4 adet hafıza kartı, 12 adet cep telefonu, 11 adet GSM sim kartı, 1 adet HPG terör örgütünü simgeleyen bez parçası, birtakım örgütsel doküman ele geçirilerek kolluk görevlilerince muhafaza altına alınmış olup, olay ile ilgisi olduğu iddia edilen 3 şüphelinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam etmektedir. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma ile ilgili olarak bazı ve yayın organlarında "Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu’nun evine asker baskını" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, yapılan tetkikte söz konusu ikametin MERNİS kayıtlarında boş göründüğü, söz konusu evin Amerika ülkesinde yaşayan bir vatandaşa ait olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.