"Biz olmayacak projelerin peşinden koşmuyoruz"

"Biz olmayacak projelerin peşinden koşmuyoruz"

AYTO Başkanını eleştiren Arslan, “Aydın bir bütün diyen “x” oda başkanı, havaalanı Buharkent'te olsun denildiğinde, ben bunu Aydın'da yapılmış kabul etmem dedi. Sen nasıl Aydınlıyım diyorsun” dedi.

 

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, gazetemize gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  

Aydın’a yapılması istenen havaalanı yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in, “Havaalanı Buharkent’e yapıldığında, ben bunu Aydın’a yapılmış kabul etmem” sözlerine tepki gösteren NTO Başkanı Nuri Arslan, herkesin sınırlarını bilmesi gerektiğini kaydetti. Biz icraat yaparak üyelerimize hizmet götürürüz diyen Başkan Arslan, hayal peşinden koşmadıklarını ifade etti.

“ONLARDA PARA VAR İCRAAT YOK”

Arslan, “ Biz Efeler'den iyiyiz. Onlarda para var icraat yok. Bakanlıktan bir arsa aldılar temel atma töreni yaptılar. Bizde istesek yapardık. Ama gerek görmedik. Çünkü biz bir işi tamamen tamamlamadan şov yapmayız. Bizim temel attığımızı meclis üyeleri bile bilmiyor. Marifet binayı en iyi şekilde eksiksiz bitirmektir. Biz icraatın olan tarafındayız. Hayal edersin uygularsın, hayalini uyguladığında anlatırsın. Biz Sümer Üniversitesi düşünüyoruz. Bunlar gerçek olacak hayaller. Biz olmayacak projelerin peşinden koşmuyoruz” diye konuştu.

“KENDİSİ EFELER TİCARET ODASI BAŞKANI”

AYTO’nun Aydın’ı temsil edemeyeceğini belirten Başkan Arslan, Ülken’in Efeler Ticaret Odası Başkanı olduğunu söyledi. Arslan, “ Lafa geldiği zaman Aydın bir bütün diyen “ x” oda başkanı havaalanı Buharkent'te olsun denildiğinde, ben bunu Aydın'da yapılmış kabul etmem dedi. Sen nasıl Aydınlıyım diyorsun. Bende dedim ki başkan doğru söylüyor. Buharkent'te yapılacak bir havaalanını, Aydın'a yapılmış kabul etmemesi konusunda gayet haklı. Sebebi kendisinin Efeler Ticaret Odası Başkanı olmasıdır. Sınırları bellidir. Buharkent Nazilli'nin sorumluluk alanı içindedir. Ankara'da Aydın'ı temsil ediyorum diyorlar. Siz Aydın'ı temsil edemezsiniz. Biz şube değiliz. Bizim üyelerimizin orayla bir bağı yok. Kuşadası'nda, Didim'de turizm var. Sen onların problemlerini bilemezsin ki. Sen Efelerden sorumlusun.”

“AYDIN’IN DOĞUSU VERGİDEN MUAF MI?”

“Bizim geri kalmamızın bazı nedenleri var. Bütün yatırımı Aydın'a yaparak bu işler olmaz. Doğal olarak bizde Sümer Üniversitesi'nin kurulmasını istiyoruz. Biz vergi vermiyor muyuz. Aydın'ın doğusu vergiden muaf mı ? Bunları dillendirmek lazım. Sessiz duruyorsak yapıcı olmak istememizdendir.”

“ÖNCE ÇİFT HATLI HIZLI TREN”

İl ekonomisinin canlandırılması için yapılması gereken öncelik projelerin hızlı tren ve otoban olduğunu söyleyen Arslan,kendi kalkınma  listelerinde havaalanının 5’inci sırada yer aldığını bildirdi. Tespit ettikleri sıkıntılara da değinen Arslan, “ Kamuoyuna öyle bir yansıtıyorlar ki örneğin; Ortaklar'daki,Germencik'teki, Kuşadasın'daki, Didim'deki adamı oraya getiremezsin. Daha yakın olan İzmir'ê giderler. Bana sorarsanız havaalanı şart mı. Bence olmazsa olmaz değil. Birinci şart bu bölgede çift hatlı hızlı tren olması gerek. O zaman tüm sorunlar ortadan kalkar. Bir de otoban gelecek. Bu konuların hepsi bir bütün. Bizim listemizde havaalanı 5'nci sırada. Önceliğimiz hızlı tren, otoban, yol işimiz sonraya havaalanını bıraktık. Tekrar söylüyorum Aydın'ın önceliği havaalanı değil hızlı tren ve otobandır. Hızlı tren olsa yarım saat, 45 dakikada havaalanında olunacak. Olaya siyasetçi gözüyle değil ticaretle uğraşan birinin gözüyle bakıyorum” dedi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum