"Bizim Veli" Köşk'ün Çehresini Değiştirecek

"Bizim Veli" Köşk'ün Çehresini Değiştirecek

Havadis Gazetesi yerel seçimler öncesi adayların nabzını ölçmeye devam ediyor. "Havadis Adayları Dinliyor"un bugün ki konuğu Millet İttifakı'nın İYİ Partili Köşk Belediye Başkan Adayı Veli Tuna oldu.

Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Cintosun'un sorularını yanıtlayan Tuna, mütevazi kişiliğiyle şimdiden Köşk halkının gönlünde taht kurmuş. Siyaseti ılımlı ve çatışma ortamında uzak yaptığını kaydeden Tuna, "31 Mart gecesi belediye binası bizi bekliyor" mesajını verdi. 

3-270.jpg

Öncelikle sizi tanıyalım, Veli Tuna kimdir ? 

-1969 yılında Köşk'te dünyaya geldim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Çiftçilikle uğraşıyorum. Ziraat odası başkanlığı, Ticaret odası yönetim kurulu üyeliği ve Tariş zeytin ve zeytinyağı kooperatif başkanlığı gibi görevlerde bulundum.

Siyasete adım atma kararını ne zaman verdiniz ? Neden İYİ Parti ?

-Gerek görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyeler gerekse vatandaşlarımızın şahsımdan olan memnuniyeti ve sevgisi beni hep onurlandırmıştır. Doğup büyüdüğüm Köşk ilçemizin, mahalleleri ve köylerine hizmet edebilmek için, ve memleketime faydalı olacağıma inandığım için bu göreve talip oldum. Köşkümüzün köşk gibi olması için, meclis üyesi arkadaşlarımla beraber elimizden gelen gayreti göstereceğime inandığım için aday oldum. 
Tüm bu sürecin sonunda hemşehrilerimizin ve sevenlerimizin desteğiyle siyasete girdim. Daha önce Milliyetçi Halk Partisi(MHP) mensubuydum. Oradan ayrıldım, teklif İYİ Parti'den geldi.İYİ Parti’den Köşk belediye başkanlığı için aday oldum. Köşk belediye başkanlığı görevinin, daha önce bulunduğum görevlerimde yaptığım hizmetlerinin çok çok daha farklı, çok çok daha zor ve daha meşakkatli olduğunun bilincindeyim..

Köşk için en büyük hayaliniz nedir ?


-Zor bir soru.Hayalimiz çok fazla. Köşklü vatandaşlarımızın özellikle köylerimizdeki yerel ürünlerinin değerlenmesi ve daha iyi kazanç sağlamaları. Köşk belediyesi olarak, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti vererek İsmail abilerimizin, Ayşe teyzelerimizin ulaşım veya alt yapı sorunlarının çözülmesi. Gençlerimizin daha sonra açıklayacağımız sosyal projelerimizle aktivitelerle onların yanlarında olabilmek.. Kısacası tüm Köşkümüzün hizmet konusunda sorunsuz bir ilçeden öte gelişen büyüyen bir Köşk olarak görmektir.

2-305.jpg


Belediye başkan adaylarıyla görüşüp, röportajlar yapıyoruz.Herkesin ortak dediği şey şu "yaşadığımız şehir çok güzel olacak,rahata kavuşturacağız" ama seçildikten sonra bazı şeyler lafta kalıyor.Yani söz verilip yapılmayan çok icraat var.Sizin bu konuda ki tavrınız nedir?


-Yapamayacağımız sözü vermeyiz.Şimdiye kadar vermedik, bundan sonrada vermeyiz.Köşkle ilgili çok güzel projelerimiz var. Söz verdiklerimizi de yapacağız ondan eminim.Halk bizden talep edecek, gücümüz yeterse şayet biz gereğini yapacağız.

Birazda projelerinizden bahsedelim, nasıl bir plan çerçevesinde hareket ediyorsunuz? 

-7'den 70'e her vatandaşımıza hitap edecek projelerimizi hazırladık, bazıları hazırlanma aşamasında. Şubat'ın ortası gibi 15 ila 20 civarında projeyle halkımızın karşısına çıkacağız. Özellikle, tarım ve ekonomi politikalarımızla halkın memnun olabileceği güzel projeler hazırladık. Şimdi bunları açıklamak istemiyorum, çünkü çok gizli ve titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ama şunu açıklayabilirim. Köylerimizin temizliği konusunda köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan ekipler kuracağız. Hem istihdam hem de temizlik sağlanacak. Yayla turizmini faaliyete geçirmek için adımlarımızı attık.


İttifak olduğunuz CHP'li yöneticilerle nasıl bir uyum içerisindesiniz ? Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile ortak çalışmalarınız başladı mı ?


-Biz seçilmemiz halinde Büyükşehir ile ortak çalışacağız.İYİ Parti ile CHP ittifak olarak seçime gidiyoruz. Büyükşehir büyük destekçimiz ama ilçemizin kalkınması için hükümetten de yardım almayı düşünüyoruz. Özlem hanımla sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Şuan CHP'li yöneticilerle uyumlu bir çalışma yürütüyoruz.


Peki şansınızı ne kadar görüyorsunuz?
    -Her aday kazanmak ister.

1-331.jpg

Seçim gecesi nerede olacaksınız ?

-31 Mart gecesi belediye binası bizi bekliyor.

Köşk halkı neden size oy versin?
-Köşk'e daha çok hizmet edebileceğimize,faydalı olabileceğimize inanıyorum.Köşk için ekibimizle birlikte daha iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum.


Göreve geldiğiniz andan itibaren belediyede o şu partili, bu şu partili diyerek iş çıkışları yapacak mısınız?

-Ben Köşk'ün adamı olarak çıktım bu böyle devam edecek. Görevini iyi yapan herkes görevinde kalacak.

Sizce siyasetçilerimiz bu şehre ihanet etti mi ?

Milletvekillerinin, belediye başkanlarının, bence hiçbiri ihanet etmek için aday olmaz, milletvekili olmaz, olamaz eğer olursa da, ben değil zaten gerekli cevabı milletimiz verir. Partisi ne olursa olsun, Aydın’dan seçilen siyasetçilerimizin de böyle bir düşünce içinde olacağını da asla inanmıyorum. 
İhanet yapıldığını düşünmüyorum.Görev yapan başkanların muhakkak hizmeti vardır Köşk için. Hepsinden Allah razı olsun.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.