Böbrek Hastası Baba Oğul Yardım Bekliyor

Böbrek Hastası Baba Oğul Yardım Bekliyor

Hakkari’nin Kırıkdağ köyünde, doğuştan böbrek yetmezliği teşhisi konulan minik Umut ile 5 yıl önce böbrek rahatsızlığına yakalanan babası Ayhan Türan, tedavileri için yardım bekliyor.Hakkari-Van karay...

Hakkari’nin Kırıkdağ köyünde, doğuştan böbrek yetmezliği teşhisi konulan minik Umut ile 5 yıl önce böbrek rahatsızlığına yakalanan babası Ayhan Türan, tedavileri için yardım bekliyor.

Hakkari-Van karayolunun 20. kilometresindeki Kırıkdağ köyünde tek odalı kiralık bir evde yaşam mücadelesi veren üç nüfuslu Türan ailesinin dramı yürek burkuyor. Beş yıl önce böbrek hastalığına yakalanan baba Ayhan Türan, maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamadığını söyledi. Baba Türan, ilaçlı film çektirmek için Van’a gittiğini belirterek "Benden 400 TL istediler. Param olmadığı için geri döndüm. Zaten ilaca karşı alerjim var. Hiçbir ilaç kullanamıyorum. Bu köyde tek odalı bir evde kiracıyım. Hasta ve işsiz olduğum için kirayı ödeyemiyorum. Ev sahibi ‘çıkın’ diyor. Köyümüzde tarım ve hayvancılık yok. 9 aylık çocuğum doğuştan böbrek hastası. Hakkari Devlet Hastanesine götürdüm. Van’a sevk ettiler. Onu da tedavi edecek maddi durumumuz yok. Çocuğumun durumu bazen ağırlaşıyor. Rengi benzi soluyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

“EŞİM VE ÇOCUĞUMU TEDAVİ EDECEK PARAMIZ YOK”

Anne Zehra Türan ise, eşinin ve çocuğunun böbrek hastası olduğunu ifade ederek çok çaresiz olduklarını söyledi. Anne Türan, eşi ve çocuğunu tedavi edecek paraları olmadığını belirterek "Eşim hem hasta hem de işsiz. Yetkililer ve hayırseverler Allah rızası için bizi bu durumdan kurtarsınlar” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.