Bodrum AK Parti, Aya Nikola Kilisesine El Attı

Bodrum AK Parti, Aya Nikola Kilisesine El Attı

Ak Parti Muğla 1. sıra Milletvekili adayı Hasan Özyer, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Ortodoks kilisesini restore ettireceklerini açıkladı.7 Haziran Milletvekili Seçimleri çalışmaları nedeniyle Ak...

Ak Parti Muğla 1. sıra Milletvekili adayı Hasan Özyer, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Ortodoks kilisesini restore ettireceklerini açıkladı.

7 Haziran Milletvekili Seçimleri çalışmaları nedeniyle Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve diğer partililer ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunan Özyer, Bodrum merkez Geleneksel Çarşısında bulunan esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnafla turizm konusunda sohbet eden Özyer, çarşıya daha fazla turist gelmesi için Aya Nikola Ortodoks kilisesinin restore edilmesi konusunda seçimlerden sonra çalışmalara başlayacağını ve Aya Nikola Ortodoks kilisesinin restorasyonu ile çarşıya daha fazla turist geleceğini ifade etti.

Bir esnafın, harabe halindeki tarihi kilisenin restorasyonu konusunda ne düşünüyorsunuz şeklindeki soruyu cevaplayan Özyer, “Tabi düşünüyoruz. Burada Bodrum çarşısın içinde böyle tarihi bir eserin mutlaka restorasyonu yapılması lazım buraya daha fazla turisti çekebilmek için. O konuda yetki şu anda Milli Eğitimde. Bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmek lazım. Seçimlerden sonra takip edeceğiz. Bu konu milli eğitim olmaz kültür bakanlığı tarafından yapılır” dedi.

Ak Parti İlçe başkanı Çiğdem Demiralp ise Ortodoks kilisesinin restore edilmesini takip edeceklerini ifade etti. Bodrum’da, 1870 yılında inşa edilen tarihi Aya Nikola adlı kilisesinin yıkıntıları üzerinde 1969 yılında inşa edilen ek yapı, sünger deposu, sinema ve daha sonra da Halk Eğitim binası olarak kullanıldı. Bu bina için Pamukkale Üniversitesinin verdiği “çürük” raporu sonucunda boşaltılarak sonradan yapılan ekler yıkılmıştı.

Öte yandan Bodrumlular tarihi kilisenin tekrar yapılması için bir yıl önce imza kampanyası düzenlemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.