Bodrum’da Trafik Ekipleri Önce Ceza Kesti Sonra Kask Hediye Etti

Bodrum’da Trafik Ekipleri Önce Ceza Kesti Sonra Kask Hediye Etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde karayolu trafik güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında yapılan uygulamada kasksız yakalanan motosiklet sürücülerine önce ceza kesildi sonra kask hediye edildi.Karayolu Tr...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde karayolu trafik güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında yapılan uygulamada kasksız yakalanan motosiklet sürücülerine önce ceza kesildi sonra kask hediye edildi.

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğince Gümbet Mahallesinde kasksız motosiklet sürücüleri üzerinde uygulama yapıldı. Öncelikle sürücülerin can güvenliğini düşünen Trafik ekipleri yaptıkları uygulamada kasksız yakalanan sürücülere 88 liralık ceza kesildi ve sonrasında Bodrum Motosiklet Kulübü tarafından sürücülere kask hediye edildi.

Bodrum Motosiklet Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen uygulama sırasında gazetecilere açıklama yapan Trafik Büro Amiri Fevzi Söztutar, öncelikli amacın sürücüleri bilinçlendirmek ve can güvenliği olduğunu belirterek, “Daha öncede belirttiğim gibi yine bu uygulamaya Bodrum’un farklı bir mahallesinde devam ediyoruz. Bizim amacımız bir farkındalık yaratarak kasksız seyir halinde olan motosiklet sürücülerine küçük bir nebzede olsa kask vererek bu şekilde kasklı şekilde seyir etmesini sağlamak. Bunda da özellikle bize destek sağlayan Moto Enis ve BMK Kulübüne teşekkür ediyoruz. Bun anlamda yapmış olduğumuz uygulamalar trafik haftası boyunca devam edecek. Yine Bodrum ilçemizin farklı mahallelerinde uygulamalarımız devam edecek” dedi.

Kasksız olarak trafiğe çıkan ve uygulamada ekipler tarafından durdurulan Salih Savaş Beytaş, isimli sürücü ceza makbuzunu aldıktan sonra şunları söyledi; “Uygulamayı çok güzel buldum. Memur arkadaşlar çok güzel çalışıyor. BMK’nın da böyle bir desteği olduğu için çok teşekkür ediyorum. Bunların yapılması gerekiyor çünkü her gün biri ölüyor. Normalde benim kaskım var ama bir dalgınlığa denk geldim ve unuttum, daha doğrusu bir arkadaşıma verdim. Böyle bir uygulama yaptığınız için ve BMK’nın desteği için çok teşekkür ediyorum"

Bodrum Motosiklet Kulübü Başkanı Cevdet Erçik ve üyelerinin de hazır bulunduğu uygulamaların trafik güvenliği haftası boyunca Bitez, Yalıkavak gibi farklı noktalarda devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.