Bölgede en güvenilir pazar Nazilli'de

Bölgede en güvenilir pazar Nazilli'de

Aydın yerel gazetelerinden birinin haberine göre; Bölgede en güvenilir hayvan pazarı Nazilli'de.

Nazilli Ticaret Borsası tarafından Kalite Yönetim Sistemi kurulduktan sonraki adımda gerçekleştirilen ve modernize edilerek işletilmesine karar verilen canlı hayvan pazarı, güvenilirliği ile bölgede kurban alacakların ilk tercih ettiği pazar oldu. 20 bin 90 metrekarelik arsa üzerine kurulan, 5 bin metrekare kapalı, bin 500 büyükbaş ve 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli padoklar ile ilçedeki çok önemli bir eksiklik giderildi. Pazarda hayvan ticareti yapan celeplerden Cezmi Işık, kapalı pazar yerinin de etkisi ile önceki yıllara göre satışlarının iyi olduğunu belirterek, “Düşüş bekliyorduk ama beklediğimiz gibi olmadı. Arife gününe kadar elimizdeki hayvanların tükenmesini bekliyoruz” dedi.

AŞIKOĞLU, “HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİLİYOR”

Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu, sağlıklı ve kaliteli bir alan oluşturduklarını belirterek, “Kurban Bayramı döneminde alıcı ve satıcının hijyenik, sağlıklı ve güven ortamında buluşmasına öncülük ediyoruz. Veteriner hekimimiz tarafından muayene edilen ve kurban edilebilecek özellikte olmayanların hayvanların satışına izin verilmiyor. Ayrıca pazarımız 24 saat kamera sistemiyle izlenmekte olup 24 saat görev yapan güvenlik personeli de mevcut” dedi.

Hayvan pazarının Tarım Bakanlığı’ndan ruhsatlı olduğunu ifade eden Aşıkoğlu, “24 odalı oteli, lokantası, kafeteryası, mescidi, borsa giriş kontrol ünitesi, dezenfeksiyon tüneli, karantina padokları, hamilelik şüphesi padokları, borsa hizmet binası, tüccar alışveriş yazıhaneleri, altyapısı, çevre düzenlemesi, en önemlisi de canlı hayvan satış salonuyla modern hizmet veren pazarımız, Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlıdır. Vatandaşlarımız kurbanı aldıktan sonra ücretsiz olarak kantar hizmetinden de yaralanabilmektedir. Kurban Bayramı dışında da burada haftanın iki gününde pazar kuruluyor. Salı günleri saat 04.00'te açılan pazarımızda büyükbaş, perşembe günleri saat 05.00'te açılan pazarımızda da küçükbaş hayvan alım satımı yapılmaktadır” diye konuştu.

 

 

 

KAYNAK:CEM ULUCAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.