Borcunu Ödeyemeyen Esnafa Müjde

Borcunu Ödeyemeyen Esnafa Müjde

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Mustafa Kayış, kurumdaki idarecilerle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret...

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Mustafa Kayış, kurumdaki idarecilerle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret etti.

2008 yılından itibaren her yıl Mayıs ayının ikinci haftasını Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutladıklarını dile getiren Kayış, esnafa ve vatandaşa daha güzel hizmet sunmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olup da ticari faaliyetine devam edenlerden kesilen yüzde 15’lik kesintinin Temmuz ayı itibariyle yüzde 10’a düştüğünü belirten Kayış, “ Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olan ve çeşitli nedenlerden dolayı borcunu ödeyemeyen esnaflarımız için yeni bir uygulama yürürlüğe girmiştir. Bu uygulama ile çeşitli sıkıntılardan dolayı kuruma borcu olanlar için borcunu dondurma ve silme imkanı getirilmiştir. Kanun 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girdi. Bu kanunla birlikte borcu olan esnaflarımıza üç ay süre veriyoruz. Bu süre içerisinde isteyenler borçlarını ödeyecek veya taksitlendirecekler. Eğer ikisini de yapmıyorsa Bağ-Kur’unu dondurarak borcunu sileceğiz. Daha sonra durumu iyi olduğu zaman Bağ- Kur’lu sildirdiği borcunu tekrar ödeyebilecektir. “dedi.

SESOB Başkanı Beşir Köksal ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önemli bir kurum olduğunu söyleyerek, “Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemiz, ilimiz ve teşkilatımız için çok önemlidir. Çünkü insanların başta hastalık olmak üzere zor zamanlarında insanların geleceğini garanti altına almaktadır. Sosyal güvenliğin önemini anlatmak için bir dizi etkinlikler yapılması da çok önemlidir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunda emekli olup da esnaflık yapanlar için kesilen yüzde15’lik kesintinin tamamen kaldırılmasını istiyorduk. Fakat yüzde 10’a düşürülmesi de çok önemlidir. Bazı esnaflarımız imkansızlıklar nedeniyle sigorta primini yatıramamaktadır. Borçlarını ödeyemeyen esnaflarımız için de uygulamaya giren borcunu dondurma ve sildirme uygulaması da esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır.”diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.