BOŞ LAF DEĞİL İCRAAT GEREK

BOŞ LAF DEĞİL İCRAAT GEREK

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan'ın koronavirüs açıklaması havada kaldı.

 

GÜNAY PABUŞÇU - Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan'ın "Krizi fırsata çevirenlere yaptırım uygulayacağız" açıklaması havada kaldı. Şimdiye kadar kimlere, hangi yaptırımların uygulandığı konusunda bir gelişme yaşanmaması, yönetime olan güveni zedeliyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Arslan, “ Corona virüs ortaya çıktığı günden bu yana krizi fırsata çevirmeye çalışan bazı üreticiler ve satıcılar olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu haksız kazanç yöntemleri hem kanuni hem de ahlaki açıdan kabul edilebilir bir durum değildir. Biz bu fırsatçılara göz açtırmayacağız. Nazilli Ticaret Odası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı hatırlatır, bu haksızlıkları yapan firmaların kanun ve mevzuat çerçevesinde gerekli mercilere bildirileceğini ve hak ettikleri cezaların da uygulanacağını bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız. Üyelerimizin bu tür yaptırımlarla karşılaşmamaları için konuya gereken hassasiyeti göstermelerini önemle duyururuz" ifadelerini kullandı. 

"MADEM Kİ YAPTIRIM VAR, AÇIKLAYIN"

Krizi fırsata çevirmeye çalışan bazı üreticiler ve satıcıların gözlemlendiği halde açıklanmaması ve yaptırım uygulanmaması bu açıklamanın ne kadar boş ve anlamsız olduğunu gözler önüne seriyor. Eğer ki bir gözlem ve yaptırım varsa bunu  kamu oyuyla paylaşmaktan çekinilecek hangi durum söz konusu olabilir? 

"SÖYLEM DEĞİL EYLEM" 

Açıklamanın ardından Ticaret Odası'nın haksız kazanç yöntemleri ile vatandaşları dolandıran, mağdur eden kurum ve kişileri kamu oyuyla paylaşması, söylemlerini eyleme dönüştürmesi bekleniyor. Vatandaşların mağduriyetine sessiz kalan yönetimin de krizi fırsata çevirenlerden bir farkı kalmayacağı ve disiplin mekanızmasının çürüdüğü gün yüzüne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum