Boş salona konuştu

Boş salona konuştu

Yönetmen ‘Hırs’ yaptı, projesini boş salona anlattı

Yazar ve yönetmen Hüseyin Kırca İzmir’de bulunan Avrupa Production sahibi ve oyuncu Erkan Bilgütay ile birlikte kendi yazdığı ‘Hırs’ adlı sinema filminin konusunu ve sinemayla ilgili bilgilerin içerdiği konferansı yaklaşık 300 kişi kapasiteli İncirliova Belediye Sinema Salonu’nda 15 kişiden oluşan gruba anlattı.

İzmir’de sinema, dizi, belgesel ve oyunculuk hizmetleri veren Avrupa Production, Ege Bölgesi’nde ilk defa İncirliova’da bir sinema filminin yazımından çekimine kadar nasıl oluştuğunun anlatıldığı ‘Bir Proje Yapmak’ isimli konferans düzenledi. Ayrıca konferansta yazar ve yönetmen Hüseyin Kırca tarafından yazılan internetin sosyal hayat üzerindeki olumsuz etkilerin anlatıldığı ‘Hırs’ isimli sinema filmi projesi hakkında bilgiler verildi. Yaklaşık 300 kişi kapasiteli İncirliova Belediye Sinema Salonu’nda düzenlenen konferansa 4’ü görevli 15 kişi katıldı.

KATILIM AZ OLUNCA, İĞNELEMEDE BULUNDU

Prodüksiyon sahibi ve oyuncu Erkan Bilgütay, salonda katılımın az olmasından dolayı konuşmasına iğneleyici cümlelerle başladı. “Bayağı bir kalabalığız, bayağı bir yoğun istek var, çok memnun kaldık” diyen Bilgütay, “İzmir’de bulunan Avrupa Production’la birçok arkadaşımıza sinema, film, tiyatro konusunda bilgiler verdik. Yönetmen Hüseyin Kırca ile el ele vererek Türkiye’de ücretsiz oyunculuğa özenerek bu piyasaya girmek isteyenleri yanlış ajanslara giderek kandırılmalarını engellemek amacıyla bilinçlendiriyoruz” diye konuştu. Sinema filminin yazarı yönetmen Hüseyin Kırca ise “Yapacağımız sinema filminde, bir bireyin toplum içerisinde yabancılaşmasını anlatıyoruz. Sanal dünyada her şey sahte olabiliyor. Sosyal hayat deyince; elektronik dünyadaki sosyal hayatla, gerçek hayattaki sosyal hayatı karıştırıyoruz. Ayrıca bu sinema filminde Aydın’ın tarihsel kesimlerini ön planda çıkarmak için gözlemler yapacağız” dedi.

KAYNAK: DENGE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.