Bosch, Türkiye’ye 200 Milyon Euro Yatırım Yapacak

Bosch, Türkiye’ye 200 Milyon Euro Yatırım Yapacak

Bosch, 2014’te yüzde 10 büyüyerek cirosunu 1,68 milyar euroya yükseltti.Geçtiğimiz yıl toplam satışlarını yüzde 10 artırarak cirosunu 1,68 milyar euroya yükselten Bosch Türkiye, ihracat rakamı ise 1 m...

Bosch, 2014’te yüzde 10 büyüyerek cirosunu 1,68 milyar euroya yükseltti.

Geçtiğimiz yıl toplam satışlarını yüzde 10 artırarak cirosunu 1,68 milyar euroya yükselten Bosch Türkiye, ihracat rakamı ise 1 milyar 22 milyon euro oldu. Bosch bu rakamlarla, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketi arasında yer alırken, ülke toplam ihracatının yüzde 1’ini karşıladığı bildirildi. Bosch, iç pazarda 2014 yılında toplam 514 milyon euroluk satış hacmine ulaştı. Bu yıl BSH ev aletleri şirketinin de yüzde 100 Bosch bünyesine katılmasıyla toplam istihdamı Türkiye’de yaklaşık 15 bin kişiye ulaşan şirket, çalışan sayısı bakımından dünyada Almanya, Çin, Hindistan ve Amerika’dan sonra beşinci, Avrupa’da ise Almanya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bosch Türkiye, bu yıl 100’den fazla üniversite mezununa istihdam yaratmayı hedefliyor.

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, şirketin Türkiye’de 2015’te organik büyümesinin yüzde 10-11 seviyesinde hedeflendiğini, BSH Ev aletlerinin satın alınması nedeniyle 2015’te konsolidasyon sonrası cironun 3-3.1 milyar euro, ihracat 2-2.1 milyar euro olacağını öngördüklerini belirtti.

FORMULA 1 ARAÇLARININ ENJEKTÖRLERİ BURSA’DA ÜRETİLİYOR

Bosch, 2015 yılı için planladığı yatırımın bir bölümü yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlayan benzinli sistemler enjektörlerin artan talebe göre üretilmesi ve geliştirilmesi için kullanılacak. Formula 1 yarış araçlarında da kullanılan bu enjektörler dünyada en fazla Bursa’da üretiliyor ve dünyaya ihraç ediliyor.

AR-GE MERKEZİ SAYISI 5’E ÇIKIYOR

3 ayrı Ar-Ge merkezinde 390 çalışanıyla Türkiye’nin inovasyon çalışmalarına katkıda bulunan Bosch Türkiye 2014 yılında toplam 77 patent başvurusunda bulunmuştu. 2015 yılı için de 80 milyon euro civarında bir bütçe ayırıyor ve aynı sayıda patent başvurusu yapmayı hedefliyor. Bu yıl içinde Bursa’da iki yeni Ar-Ge Merkezi açılmasıyla Bosch Türkiye, Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi sayısını 5’e çıkacak.

200 MİLYOR EURO YATIRIM YAPILACAK

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bosch Grubu olarak Türkiye’ye olan güvenlerinin tam olduğunu, ülkenin potansiyeline inandıklarını ve Türkiye’de büyümeye devam ettiklerini söyledi. Türkiye’de 43 yılda 2 milyar euronun üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Young, geçen yıl 135 milyon euro yatırım gerçekleştirdiklerini, 2015 yılında da yine 200 milyon euroluk bir yatırım planladıklarını vurguladı.

YATIRIMLARIN ÇOĞU BURSA’YA

Bosch, 200 milyon avro civarındaki yatırımın önemli bir kısmını Bursa’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunun bir bölümü yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlayan benzinli sistemler enjektörlerin artan talebe göre üretilmesi ve geliştirilmesi için kullanılacak. Ayrıca bu yeni yatırımla Bosch, ’Euro 7’ normlarını yerine getiren enjektör üretmeye de başlayacak.

TÜRKİYE, ORTADOĞU’DAKİ 16 ÜLKENİN YÖNETİM MERKEZİ

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, 2015 Ocak itibariyle Ortadoğu bölgesini yönetme sorumluluğunu aldığını hatırlatarak, Ocak 2015 itibarıyla, İstanbul’daki merkezimizden, Ortadoğu’daki 16 ülkeyi yönetmeye başladıklarını söyledi.

2020’DE OTOMATİK PİLOT OTOYOLLARDA OLACAK

Otomotiv endüstrisinde sundukları otonom çözümleriyle trafikte hayatı kolaylaştıracaklarını kaydeden Steven Young, “Otoyollarda otomatik pilotun 2020 yılında seri üretimde olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu öyle bir alan ki sadece 2000 mühendis bunun için çalışıyor. Gelecekte, pek çok sürücü, otomatik pilot deneyimini tadacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.