Bostandere’de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Bostandere’de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Bostandere Mahallesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.2014 -2015 eğitim öğretim yılında 2 bin okulda 1 Mart-12 Haziran tarihlerinde düzenlenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fua...

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Bostandere Mahallesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

2014 -2015 eğitim öğretim yılında 2 bin okulda 1 Mart-12 Haziran tarihlerinde düzenlenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ Bostandere Ortaokulu’nda açıldı. Bostandere Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 9 matematik, 35 fen bilimleri derslerinden 44 proje hazırlayarak Seydişehir’de bir ilke imza attı. Bilim Fuarı’nın açılışı Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, okul müdürleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Bilim fuarında çeşitli çalışmaları sergileyen çocukların ileride büyük buluşların mimarı olabileceklerini kaydeden Bostandere Ortaokulu Müdürü Yaşar Süslü, “Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Seydişehir’e bağlı bir mahallenin öğrenci ve öğretmenlerinin TÜBİTAK’a proje hazırlamaları ve bu projeyi kabullendirmeleri ve sergilemelerinin büyük başarı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İnşallah bu bir başlangıç olur. Bostandere’den ilçemize, ilimize, ülkemize hizmet edecek bilim adamlarının temeli burada atılmış olur. Ben burada bu projede emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmen arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından yapılan proje sunumlarına geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.