Böyle olur devecinin 'gelin arabası'

Böyle olur devecinin 'gelin arabası'

Aşklarını 14 Şubat Sevgililer Günü’nde nişanlanarak taçlandıran Taner Günhar ve Zeynep Kasap, unutulmaz bir düğün ile dünya evine girdi. Aydın’ın Efeler İlçesi’nde unutulmaz bir düğün yapmayı planlayan damat, gelin arabası yerine gelini deve ile aldı.

Efeler Kuyulu Mahallesi’nde ikamet eden emekli Mehmet Günhar ve Ayşe Günhar’ın Kuyulu’da esnaflık yapan oğulları Taner Günhar ile Bodrum’da yaşayan ve Bodrum Belediyesi çalışanlarından Kemal Kasap ve Hülya Kasap’ın Efeler'de fotoğraf stüdyosunda çalışan kızları Zeynep Kasap için iki gün süren düğün töreni düzenlendi. Birinci gün kız evinde düzenlenen kınanın ardından ikinci gün Kuyulu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen düğünde, Günhar ve Kasap ailelerinin akraba ve yakınları, Taner ve Zeynep Günhar çiftini yalnız bırakmadı. Geceye katılan davetliler doyasıya eğlenerek, unutulmaz bir akşam yaşadı.

GELİN ARABASI YERİNE GELİN DEVESİ

Çocukluğundan bu yana devecilikle uğraştığını ve deveciliği çok sevdiğini söyleyen damat Taner Günhar, “Hem atalarımızdan bize miras kalan gelenek ve görenekleri yaşatmak için hem de eşime unutulmaz bir gelin alma töreni gerçekleştirmek için böyle bir yöntem seçtim. Alışılagelmiş gelin arabası yerine gelin devesi yaparak farklılık gerçekleştirdik. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Gelin almaya ilk defa deve ile gelindiğini görev bazı davetliler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.