Böyle Sergi Görülmedi

Böyle Sergi Görülmedi

Eskişehir’de sanatın gelişimini desteklemek, toplum ve genç sanatçılar arasındaki hissedilir mesafeyi kısaltmak amacıyla sanat inisiyatifi olarak kurulan Baca, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğ...

Eskişehir’de sanatın gelişimini desteklemek, toplum ve genç sanatçılar arasındaki hissedilir mesafeyi kısaltmak amacıyla sanat inisiyatifi olarak kurulan Baca, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda yüzü maskeli kişilerin sergide bulunan eserleri alıp götürmesi ise herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Galerileşmeden önce, şehrin muhtelif noktalarında etkinliklerini sürdürmeyi, sanatı olabildiğince sık olarak sokağa taşımayı planlayan Baca, “Karma Sergi” isimli ilk etkinliğinde Eskişehirliler ile buluştu. Dilek Akdoğan, Deniz Arık ve Simge Yazıcı isimli 3 arkadaş tarafından organize edilen sergide, illüstrasyon, resim, ağaç plaka üzerine yapılan çalışmalar, kanaviçeler, metal, cam, seramik heykeller, pirinç ve ahşap çalışmalar ile video-art eserler yer alıyor. 22 sanatçı tarafından 50’ye yakın eserlerin sergilendiği galeriyi ziyaret edenler, sergiyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

SIRADIŞI BİR KAPANIŞ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Şehirle ilişkilerini sanat üzerinden kurup herkes tarafından erişilebilir, genç sanatçılar tarafından gözleme açık ve herkes tarafından eleştiriye açık olan Baca’nın gerçekleştirdiği etkinliğin kapanışı da sanat severleri şaşkınlığa uğrattı. Etkinliğin sonunda yüzü maskeli 3 kişinin sergide bulunan eserleri gizlice alarak kaçırması, sergiyi ziyaret edenler tarafından ilgiyle karşılandı.

“ESKİŞEHİR’DE BAĞIMSIZ SANAT GALERİLERİNİN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDEREK BAŞLADIK”

Baca oluşumu ve “Karma Sergi” hakkında bilgiler veren Baca ekibi kurucu üyelerinden Simge Yazıcı, 3 arkadaş olarak bu güncel sanat inisiyatifini kurduklarını belirtti. 3 ay önce kurulduklarını ve karma bir sanat sergisi düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Yazıcı, eserlerin çok beğenildiğini aktararak, “Eskişehir’de bağımsız sanat galerilerinin ve etkinliklerinin eksikliğini hissederek başladığımız bir oluşum bu. Bize destek olan 22 genç sanatçı arkadaşımız var. Onlarla beraber çalıştık, bize çok destek oldular. Kendilerinden çok şey öğrendik ve bugünlere geldik. Günübirlik galeri mantığında bir sergi düzenlemeye karar vermiştik ve öyle de oldu. Şu an herkes çok keyifli bir şekilde eğleniyor, eserleri görüyor. 50’ye yakın eserimiz var. İşlerimizi çok beğenenler oldu. Satışa çıkan eserlerimiz ve satılan var. Çok mutluyuz. Birçok akademisyen arkadaşımız da burada bizimle birlikteler. Ailelerimiz yanımızdaydı. Emeği geçen, buraya gelen ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.,

“HER ZAMAN HEDEFİMİZ BİR SONRAKİNDE DAHA GÜZEL İŞLER YAPMAK”

Baca ekibi kurucu üyelerinden olan Dilek Akdoğan ise, güzel bir gün geçirdiklerini vurguladı. Akdoğan, “Eskişehir’de doğup büyümüş 3 insan olarak bizler bu oluşum içerisine girdik. 22 tane çok değerli sanatçı arkadaşımızla birlikte bu yola çıktık. Bugün de çok güzel insanlarla birlikte çok güzel bir gün geçiriyoruz. Eserler satılıyor, katılım ve ilgi güzel. İnsanlar eğleniyorlar. Çok mutluyuz ve her zaman için hedefimiz bir sonrakinde insanları şaşırtarak daha da güzel bir iş yapmak. Umarım ekibimiz değişerek, gelişerek ve katlanarak çok daha güzel işler yapacağız. Yanımızda olan tüm insanlara çok teşekkür ediyoruz. Bize destek olan olanlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Serginin düşündüklerinden güzel olduğunu anlatan Anadolu Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Selin Çınar, şöyle konuştu:

“Biz günlerdir beraber çalışıyoruz Baca ekibiyle ve iç içeyiz. Hiç kimse yardımlarını bizden esirgemedi. Buraya gelirken de bir “Acaba nasıl olacak, nasıl yapacağız, nasıl bitecek?” gibi sorular vardı. Sabah geldiğimizde ise kendimizi apayrı bir yerde bulduk. Baca ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz ve gerçekten onlarla birlikte olduğumuz için çok mutluyuz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.