Bozdoğan Belediye Başkanı önemli açıklamalarda bulundu

Bozdoğan Belediye Başkanı önemli açıklamalarda bulundu

Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Aydın turizmine kazandırılan Arapapıştı Kanyonu çevresinde özel işletme açmak için çok sayıda talep geldiğini belirterek, “Eko turizm bölgesinde betonlaşmaya müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Arapapıştı Kanyonu'nun Bozdoğan'a önemli katkı sağladığını belirten Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, "Arapapıştı Kanyonu yıllardır bizim hayalimizdi, bu hayalimizi gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu büyük destek verdi. Bu proje onun sayesinde hayata geçti. Yıllardır hayalini kurduğumuz Arapapıştı için mutlu sona ulaştık. Bu yıl ilk senemiz olmasına rağmen, ilgi beklenenden çok fazla, özellikle hafta sonları teknelerimiz yetersiz kalıyor. İki büyük, iki tane de küçük teknemiz var, bunların sayısını artırma ve büyütmek için yeni çalışmalarımız var. Normalde buradaki tekne turu iki saatlik, ama yazın sulamada kullanılıldığı için su seviyesi düşüyor ve tur mesafesi kısalıyor. Yazın 3 aylık su seviyesi ile sıkıntımız olsa da, buraya gelen vatandaşlarımız ekolojik ortamdan dolayı sıkılmıyor. Bugüne kadar ben en az 15-20 kez gittim, bir o kadar da gitsem sıkılmam. Çünkü doğal bir yaşam içinde huzur verici bir ortam var. Ben gelip görmeyen vatandaşlarımızın Arapapıştı Kanyonunu görmelerini tavsiye ediyorum. Buranın tanıtımını duyan İstanbul'dan ve diğer şehirlerden turlarla gelenler oluyor" dedi.


"TÜRKİYE'NİN ALTERNATİF TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK"

 

Bu yıl ilk kez hizmet vermeye başlayan Arapapıştı Kanyonu'nda düzenleme ve organizasyon eksiklikleri olduğunu dile getiren Başkan Apaydın, "İlk yılımız olduğu için, eksik ve ihtiyaçları tespit ediyoruz. İnşallah seneye daha sağlık ve daha düzgün hizmet verir hale getireceğiz. Gelen vatandaşlarımızın burada konaklamasını sağlamak için büyükşehir belediyemiz Orman Genel Müdürlüğü ile görüşme aşamasında. İzin alınabilirse orada doallığı bozmadan bungalov evleri yapılacak. Kanyonumuz sadece tekne turları için değil, çeşitli sporların da yapılacağı ve kapsamlı ekotirizm için büyük bir proje. Bunların tamamı hazır olduğunda hem Aydın'ın hem de Türkiye'nin alternatif bir turizm merkezi haline gelecek" diye konuştu.


"YAPILACAK BETONLAŞMA DAHA ZARAR VERECEKTİR"

 

Biz buradaki işlerin tamamlanması için çalışıyoruz, fakat izin ve onay alınması gibi durumlarda olabiliyor. Çünkü burası bakir bir bölge, biz burası için hiçbir şekilde yapılaşma ve çeşitli talepler için izin vermiyoruz . Hiçbir şekilde de izin verilmemesi gerekiyor ve buranın koruma altına alınması gerekir. Buranın doğal sit alanı ilan edilip, koruma altına alınması lazım. Çünkü bugünün güzelliklerini gelecek nesillere taşımamız gerekiyor. Bize, 'otel, restoran yapalım, kafe açalım, tekne atalım' gibi çok sayıda talep var. Ben düzensiz büyümeye ve doğallığı bozacak yatırma karşıyım. Adı üzerinde orası ekoturizm alanı, o nedenle yapılacak betonlaşma daha zarar verecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.