Bozdoğan Belediyesi'nde işçi kıyımı... İlçe ayaklandı

Bozdoğan Belediyesi'nde işçi kıyımı... İlçe ayaklandı

Bozdoğan Belediye Meclisi kadrolu işçilerin işten çıkarılması kararını verdi. Alınan skandal kararın ardından işçiler, belediye başkanı Ufuk Altıntaş'ı protesto etti.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş işçi kıyımına devam ediyor. 31 Mart seçimleri öncesi "Kimsenin ekmeğiyle, rızkıyla oynamam, oynatmam! Belediyede çalışan her kişi hizmet ve mesai arkadaşım olur" diyerek vaatlerde bulunan daha sonra belediye başkanı seçilen AK Partili Ufuk Altıntaş ilk icraat olarak 73 işçinin sözleşmesine son vermişti. Belediyenin borcu olduğunu öne süren Altıntaş, yeni bir işçi kıyımına  daha imza attı.  Bozdoğan Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci oturumunda 8. madde olarak gündeme gelen "Yüksek maliyetten dolayı işçi çıkarılması" konusu oy çokluğuyla kabul edildi. 

Alınan kararın ardından meclis salonunda gerginlik yaşandı. Toplantıya katılan işçilere söz hakkı tanımayan Başkan Altıntaş, polis eşliğinde salondan çıktı. Altıntaş'ın vurdum duymaz tavırları da dikkatlerden kaçmadı.
Belediye İş Sendikası, üyelerine destek olmak için ilçeye gelerek belediye başkanı Ufuk Altıntaş'a tepki gösterdi. İşçilerin çıkarılmasını rezalet olarak değerlendiren Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman , yasal yollarla konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. Belediye binasından şehir merkezine yürüyüş düzenleyen mağdur sendikalı işçiler, "Bozdoğan uyuma işçine sahip çık" sloganları atarak halktan destek istedi. 
Belediye İş Sendikası yetkilisi Öner Balcı ise yarın öğle saatlerine kadar geri adım atılmadığı takdirde Bozdoğan Belediyesi önünde grev yapacaklarını açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum