Bozdoğan'da Dünya’nın 8. harikası sizleri bekliyor

Bozdoğan'da Dünya’nın 8. harikası sizleri bekliyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan ilçesinde Kemer Barajı'nın sularının bir miktar çekilmesiyle Milattan Önce 5. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bir anıt mezarının bulunduğunu bildirdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Arapapıştı kanyonu ekoturizm projesi" kapsamında 6 kilometrelik kanyonu tekne turu eşliğinde basın mensuplarına tanıttı.

Yer yer dümenin başına geçen Çerçioğlu, bölgeyi anlatırken gazeteciler de kanyonu fotoğrafladı.
Proje kapsamında iskele yapılarak 3 teknenin alındığını belirten Çerçioğlu, buranın turizme kazandırılmasını hedeflediklerini, kanyonun doğa güzelliğiyle kendisine hayran bıraktığını kaydetti.
Muhteşem manzarası dolayısıyla herkesin buraya gelip kanyonu görmesi gerektiğini vurgulayan Çerçioğlu, "Yaklaşık 15 yıldır buranın turizme açılması hayalini kuruyorduk. Dünyanın 8. Harikasına aday olabilecek bir kanyon burası. Kanyona girdiğinizde muhteşem bir manzara var. Harika bir doğal güzellik ve görmediğimiz bir çok bitki örtüsü, sadece kitaplarda gördüğümüz hayvanlar var." dedi.

Kanyonu ilk kendisinin gezdiğini ve kayalıklarda bir şeyi fark ettiğine dikkati çeken Çerçioğlu, şunları kaydetti: 
"Gezerken gözüme bir şey çarptı. Bu işin uzmanına danıştık. Çok değerli bilim insanları geldi. Onlar da çok şaşırdılar. Milattan Önce 5. Yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bir kaya mezar. Bunu ben buldum. Çok şanslıydık. Baraj suları çekilmiş ve bu kaya mezar ortaya çıkmış. Tesadüf. Kaya mezarı için yetkili kurumların kaya mezarını koruma altına almaları gerekiyor. Tüm arkeologları buraya davet ediyoruz. Her türlü sponsora da hazırız."

Çerçioğlu, aynı zamanda kayalıklarda gizli bir manastırın da bulunduğunu, Kemer barajı üzerindeki bu bölgenin Aydın, Denizli ve Muğla'nın kesiştiği yer olduğunu sözlerine ekledi.
Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın da tekne turuna katıldı.⁠⁠⁠⁠ 

img_5946.jpg

img_5961.jpg

img_5968.jpg,

img_5994.jpg

img_6088.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.