Bozdoğan'da jeotermal isyanı

Bozdoğan'da jeotermal isyanı

Bozdoğan'ın Koyuncular Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, yerleşim yerine kurulması planlanan Jeotermal Elektrik Santrali Projesine karşı ayaklandı. Bölge halkı yarın büyük bir protestoya imza atmaya hazırlanıyor.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Aydın ve ilçelerinde son dönemde mantar gibi türeyen JES projelerinin ardı arkası kesilmiyor. Halk tarım ve hayvancılığa zarar verdiği iddiasıyla jeotermale karşı biraraya geliyor. Son olarak Bozdoğan' a bağlı Koyuncular Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, tarım arazileri içerisinde yapılacak olan JES projesine karşı ayaklandı. Şirket yetkililerinin yarın mahallede yapacak olduğu bilgilendirme toplantısında, bölgede yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterecek. "Jeotermal istemiyoruz, duyun sesimizi" diyerek haykıran vatandaşlar, komşu ilçelerde yaşayan kişilerinde kendilerine destek olmak için yarın mahallelerine gelmelerini istedi. 
Düzenlenecek protestoya çevre örgütlerinin de katılması bekleniyor. 

Ayrıca Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi’nin bölgedeki yapılacak olan proje için "ÇED raporuna gerek yoktur" kararı verdiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum