Bozkur'tan açıklama 'Çocuktan gelin olmaz'

Bozkur'tan açıklama 'Çocuktan gelin olmaz'

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Diyanet İşleri Başkanlığına ait sitede küçük yaştaki çocukların evlenebilecekleri ve doğum yapabileceklerine dair açıklamalarına tepki gösterdi.

Ülkede çocuk istismarı dahil yığınla sorun dururken, kanunla kurulmuş bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri başkanlığının sitesinde yer alan açıklamalarla yine gündem olmayı başardığını ifade eden Başkan Bozkurt, “Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamalar bir araya getirildiğinde; küçük yaştaki çocukların evlenebileceklerine ve doğum yapabileceklerine dair bir tespit ortaya çıkmaktadır. Bunlar kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştur. Bu ülkenin bir Anayasası vardır ve o Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlar. Devletin bir kuruluşu olan Diyanet İşleri Başkanlığı için Anayasada ya da mevzuatımızda bir istisna tanınmış değildir, bu ilkelerin tamamına ve Anayasa ile yasalarımıza uymak zorundadır” dedi.

“DİYANET TOPLUMUN SİNİR UÇLARI İLE OYNUYOR”

Özellikle kadınların ve çocukların uğradığı şiddet, cinsel istismar olaylarının sayısı ülke açısından utanç verici boyutlara ulaşmışken, devletin hiçbir kurumunun, hele Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, adeta bu eylemlere cevaz verdiği şeklinde anlaşılacak hiçbir beyanda bulunma hakkı olmadığını savunan Gökhan Bozkurt, “Laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasında ya da yasalarında yazılı olanın aksini hiçbir kurum meşru gösteremez. Çocuklara yönelik her cinsel davranış aşağılık, insanlık dışı bir eylemdir ve cinsel istismar suçunu oluşturur. 10 Kasım tarihindeki Cuma hutbesinde bile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk'e yer vermekten kaçınan Diyanet İşleri, her nasılsa 9 ve 12 yaşındaki çocukların evlenip çocuk doğurabileceği şeklinde anlaşılabilecek açıklamalara sitesinde yer vermekten kaçınmamış, toplumun sinir uçları ile oynamıştır” dedi.

“ÇOCUKLARIN İSTİSMARINA YOL AÇACAK EYLEMLERDEN KAÇININ”

Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamalarını internet sitesinden kaldırmaya davet eden Bozkurt, “Türkiye Cumhuriyetinin laik bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak beyanlarında sorumlu, eylemlerinde Anayasaya ve yasalara uygun davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.