Bozüyük’te Cam Kemik Hastası Ömer’e Evinde Okuma Yazma Kursu Veriliyor

Bozüyük’te Cam Kemik Hastası Ömer’e Evinde Okuma Yazma Kursu Veriliyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde doğuştan cam kemik hastası olduğu için yatağa bağlı yaşam mücadelesi veren 20 yaşındaki Ömer Uçaş, Halk Eğitimi Merkezi tarafından evinde verilen eğitimle 3 haftada okuma...

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde doğuştan cam kemik hastası olduğu için yatağa bağlı yaşam mücadelesi veren 20 yaşındaki Ömer Uçaş, Halk Eğitimi Merkezi tarafından evinde verilen eğitimle 3 haftada okuma yazmayı öğrendi.

Haftada 5 gün devam eden ve 4 ay sürecek kurs sonunda tam manasıyla okuma ve yazmayı öğrenmeyi hedefleyen Ömer Uçaş, yazar olup yaşadıklarını kaleme almayı hedefliyor. Ömer, bu yaşına kadar 4 duvar arasında hayatını geçirdiğini yürüyemese bile dışarıya çıkabilecek güce kavuşmayı çok istediğini söyledi. Ömer Uçaş, “Ömrüm hep bu dört duvar arasında geçti. Yılda en fazla iki defa dışarıya çıkabiliyorum. Hastalığım nedeniyle sürekli yatıyorum ve tekerlekli sandalyeye bile oturamıyorum. Bu konuda kısıtlı imkânlarımız çerçevesinde tedavi olmak için mücadele ettik ama bir sonuç alamadık. Tedavi edipte bana yürüyemeyeceksin deseler bile ben yürümemeye de razıyım. Sadece dışarıya çıkabilecek güce kavuşmayı çok istiyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Osman Sarısu ise, Ömer’in çok azimli olduğunu ve okuma yazmayı 3 hafta gibi kısa bir sürede çözdüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.