Bozüyük’te Lise Öğretmenlerine Eğitim Semineri

Bozüyük’te Lise Öğretmenlerine Eğitim Semineri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, insanların hayatlarındaki en son uyuşturucunun cep telefonları olduğunu belirterek, "Konuşuyorsun, sohbete dalıyors...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, insanların hayatlarındaki en son uyuşturucunun cep telefonları olduğunu belirterek, "Konuşuyorsun, sohbete dalıyorsun, sohbetin konusu, yönü de edebe ve nezakete sığmaz oldu. Bu çağın değerden yoksunlaştırılmış, değer içeriğinden kopmuş kalıplarını baştan aşağı değiştirmek lazım" dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce planlanan seminer programı, Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliği ve organizasyonunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Turan, Bozüyük Fen Lisesi konferans salonundaki seminerinde, insanların hayatlarındaki en son uyuşturucunun cep telefonları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Selahattin Turan, “Konuşuyorsun, sohbete dalıyorsun, sohbetin konusu, yönü de edebe ve nezakete sığmaz oldu. Bu çağın değerden yoksunlaştırılmış, değer içeriğinden kopmuş kalıplarını baştan aşağı değiştirmek lazım. Devrim şart. Devrimin başta gelen hedefi ise insanı işkembeye tapan varlık olmaktan çıkarıp tekrar gönül varlığına döndürmektir” dedi.

"SON ZAMANLARDA YABANCI DİL MANYAĞI AİLELER TÜREDİ"

Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, konuşmasında, her çocuğun öğrenme motivasyonu ile doğduğunu, bunun doğuşta var olan bir içgüdü olduğunu anlattı. Öğretmen ve ailenin sorumluluğunun bu duygunun kaybını önlediğini söyleyen Turan, "Her çocuk üstün olarak doğar. Onları sıralamak, sıraya dizmek ve yaftalamak eğitimsel ahlaksızlıktır. Her çocuk başarılı olabilir. Çocuk kendisini eğitim yaşamının bir parçası hissetmelidir. Öğretmen geçeceği yol bütün engellerle örtülü olduğu halde buna tahammül etmesini bilen ve tahammüle âşık idealcidir. Tahammülsüzlüğün ve şikâyetin başladığı yerde öğretmenlik davası biter. Krizdeki okul insan yaşamını bir bütün olarak kavramak ve ahenkleştirmekten uzaktır. Toplumunu bir medeniyet ufkunda buluşturmaya katkı sağlamamaktadır. Dil şirazeden çıktı mı düşüncenin düzeni bozulur. Söz ve dil varlığın evidir. Son zamanlarda yabancı dil manyağı aileler türedi. Büyük devletler dil öğrenmez, başkaları onun dilini öğrenir. Okul liderleri kendi işlerine odaklandıklarında ve yaptıkları işin doğasını doğru olarak anladıklarında okullar gelişebilir. Toplumların değişim hızı okulların değişim kapasitesini aşmıştır. Okullar giderek sıradanlaşmaktadır. İnsan da sıradanlaşmakta ve basitleşmektedir. İnsanların hayatlarındaki en son uyuşturucu ise cep telefonlarıdır. Konuşuyorsun, sohbete dalıyorsun, sohbetin konusu, yönü de edebe ve nezakete sığmaz oldu. Bu çağın değerden yoksunlaştırılmış değer içeriğinden kopmuş kalıplarını baştan aşağı değiştirmek lazım. Devrim şart. Devrimin başta gelen hedefi ise insanı işkembeye tapan varlık olmaktan çıkarıp tekrar gönül varlığına döndürmektir” diye belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.