Bu Da Makam Bisikleti

Bu Da Makam Bisikleti

Kamu kurumlarında ve okullarda obezite ile mücadelede, yeterli, dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan bisiklet kullanımına teşvik u...

Kamu kurumlarında ve okullarda obezite ile mücadelede, yeterli, dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan bisiklet kullanımına teşvik uygulamasına Kayseri Şeker’den tam destek geldi.

Geniş ve düz bir alanda kurulu ve bazı birimler arasında bir kaç kilometre mesafe olan Kayseri Şeker’de, uzak birimler arasındaki ulaşımın bisikletle yapılması, bisiklet sporunun teşvik edilmesi ve sevdirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli projeye, kurum içerisinde makam aracı yerine makam bisikleti ile ulaşım sağlayarak destek verdi.

Projeye eski basketbolculardan, TFF Genel Sekreterliği, Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Lütfi Arıboğan da Kayseri Şeker Fabrikası içerisinde Başkan Akay ile birlikte bisiklete binerek destekledi.

Bu doğa dostu spora ilginin artması için makam bisikletine binerek başlatan Başkan Akay, “Uygulamayı başlatıyoruz. Uygulamanın çalışanlarımız, Kayseri Şeker Kurumu ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sürekli bilgisayar karşısında çalışanlar ve kısa mesafelerde bile ulaşımın araçlarla yapıldığı günümüzde bisiklet kullanarak hareketli bir yaşama sahip olmak, bisiklete binerek sera gazı salınımlarını ve trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra bisiklete binmenin enerji verimliliği bakımından en iyi ulaşım araçlarından olup dünyadaki bir çok insanın da en sevdiği ulaşım şeklidir.

Yurt dışında insanların işe, gezmeye veya arkadaşlarıyla buluşmaya bisikletle gitmesi çok olağan bir görüntü arz ettiği günümüzde, az eğimli, düzlük arazi yapısına sahip olan Kayseri Şeker’in bu sporun yapılabileceği en güzel yerlerden birisi olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.