Bu kez cüzdanı unutan değil, bulan sevindi

Bu kez cüzdanı unutan değil, bulan sevindi

Geçtiğimiz ay sonunda Efeler'de araçta bulduğu 29 bin 390 lirayı sahibine ileten şehiriçi özel halk otobüsü şoförü Ufuk Türkeş, bu kez aracında içerisinde 800 lira bulunan cüzdanını unutan bir başka vatandaşın da mağdur olmasının önüne geçti.

30 Nisan’da şehir içi yolcu taşımacılığı yaptığı aracında vatandaşın unuttuğu 29 bin 390 lirayı sahibine ileterek takdir toplayan Ufuk Türkeş, bu kez aracında Erdal gelen isimli kebapçı ustasının içerisinde 800 lira bulunan cüzdanını teslim etti.

ÖDÜL OLARAK KEBAP YEMEYE DAVET ETTİ

Türkeş, Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın’a da durumu bildirmesinin ardından iletişim numarasınn ulaşılan Erdal Gelen’i arayarak içerisinde 800 lira bulunan cüzdanını teslim etti. Türkeş’e duyarlılığı için teşekkür eden Erdal Gelen, ödül olarak müsait olduğu bir vakitte çalıştığı iş yerine mutlaka kebap yemeye davet etti. Paranın daha önce sahibine teslim ettiği para gibi bu sefer de sahibine ulaşmasından ötürü çok mutlu olduğunu söyleyen Türkeş, kebapçı ustası Erdal Gelen’in kayıp cüzdanını bulduğu için sevindirebilmiş olmasının kendisi için yeterli olduğunu belirtti.

“BİZİ BİR KEZ DAHA GURURLANDIRDI”

Ufuk Türkeş’in örnek davranışının kendileri için gurur vesilesi olduğunu söyleyen Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Daha önce de araçta bulduğu yaklaşık 30 bin lirayı sahibine teslim etmişti. Örnek davranışına bir yenisini daha ekleyerek camiamız içinde olduğu gibi vatandaşlarımız tarafından da yine takdir topladı. Ayrıca şu da var ki ben, kooperatifimiz bünyesindeki diğer şoförlerimizin de aynı durumla karşılaştıklarında benzer sağduyuyu ve hassasiyeti göstereceklerinden de son derece eminim. Türkeş bizi bir kere daha gururlandırmış oldu. Kendisine örnek davranışı için kooperatifimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.