“Bu kilidi hep birlikte açmalıyız”

“Bu kilidi hep birlikte açmalıyız”

“Bu kilidi hep birlikte açmalıyız”

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş memleketi Çine’de 1 Kasım’ın telafisi olmadığını belirterek, iktidarın yeniden sağlanması gerektiğini savundu. ‘Koalisyonlar iyidir, siz milleti korkutuyorsunuz’ diyenler olduğunu söyleyen Savaş, “Korkutmuyorum, piyasalar durdu, bu kilidi hep birlikte açmalıyız” dedi.

Mustafa Savaş, Çinelilere seslendi. “Siyasi kimliğimi bir kenara bırakıyorum, bir ekonomist, bir iktisatçı olarak konuşuyorum” diyerek sözlerine başlayan Savaş, şunları kaydetti:

“Bize diyorlar ki siz koalisyonları kötüleyerek milleti korkutuyorsunuz. Koalisyonlar kötü değil diyorlar. Eski Türkiye’de koalisyonlar, darbeler, enflasyonlar vardı. Cenazelerin hastanede rehin kalması vardı. Vatandaşımızın da takdiri, teveccühüne saygımız var ama 1 Kasım’ın telafisi yok. Bakın korkutmuyorum, gerçekçi bir şekilde söylüyorum, herkes pusuda bekliyor 1 Kasım’dan ne çıkacak diye merak ediyorlar. Tekrar kaos ortamı olacak mı? Çözümsüzlük olacak mı? Yatırımlarını askıya aldılar bekliyorlar. Piyasalar durdu. Bu kilidi açmak hepimizin elinde. Bu işin partizanlığı, ideolojik tarafı yok. Bu işin vebali var. 1 Kasım’da aynı tablo çıkarsa işimiz çok kötü. En basit şunu söyleyeyim. Özel sektörün 300 milyar dolar borcu var. Devletin değil, özel sektörün. 14 senelik istikrara güvenerek yatırım yaptılar, borçlandılar. Büyük güçlü Türkiye’nin yoluna devam etmesi için, barışın kalıcı inşa edilmesi için 1 Kasım çok önemli.

"TARİH TEKRARLANIYOR"

Etrafımızda büyük oyunlar oynanıyor. Tarih tekrarlanıyor. Tarihte yeni olan bir şey yok. Tarihi iyi okumamamızdan dolayı karşılaştığımız olaylara yeniymiş gibi görüyoruz. Geçmişte Abdülhamit Han, Adnan Menderes ve Özal’a yapılan itibarsızlaştırmalar şimdi cesur, yiğit adam Recep Tayyip Erdoğan’a yapılıyor. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 52 ile destek verdi. Bu iş memleket meselesi. Ahmet, Mehmet, Mustafa meselesi değil. Bu ülkenin geleneğinde tek parti iktidarı var. 2004 krizi dünyada yok iken Türkiye’de vardı. Neden vardı, çünkü koalisyon sebep oldu. 2001 krizi ile ülke dizlerinin üstüne çökertildi. Büyük güçlü Türkiye’nin yoluna devam etmesi için AK Parti çatısı altında birleşmeliyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.