Bu köyde her kapıda Türk Bayrağı var, sebebi ise...

Bu köyde her kapıda Türk Bayrağı var, sebebi ise...

Yozgat'ta Kurtuluş Savaşı'nda şehit olup geri dönemeyen 22 kişi, terörle mücadele esnasında şehit olan 2 Mehmetçiğin oturduğu 80 haneli İneçayır Köyü'nde evlerin kapısına Türk bayrağı çizildi.

Yozgat'ta Kurtuluş Savaşı'nda şehit olup geri dönemeyen 22 kişi, terörle mücadele esnasında şehit olan 2 mehmetçiğin oturduğu 80 haneli İneçayır Köyü'nde evlerin kapısına Türk bayrağı çizildi.

SON 1 AYDA 41 EVE TÜRK BAYRAĞI ÇİZİLDİ

Kurtuluş Savaşında şehit olan 22, terörle mücadelede şehit olan 2 mehmetçiğin yakınlarının otuduğu Yozgat'ın İnceçayır Köyünde son 1 ayda 41 evin duvarlarına ve kapılarına boya ile Türk bayrağı çizildi. Kalan konutların sahiplerin talepleri doğrultusunda kapı veya duvarlarına Türk bayrağının çizileceği bilgisine ulaşıldı. Köyün iki tepesinin arasında Türk bayrağı çizen Osman Karacai Yozgat İl Merkezindeki uygudan görülebilen Türkiye haritası üzerindeki dev Türk Bayrağını da geçtiğimiz ramazan ayı süresince tek başına yaptı. Şimdiye kadar köydeki evlerin duvarlarına ve kapılarına Türk bayrağı çizen ve boyayan Karaca şöyle anlattı: "Yozgat'ta kutsal topraklara gidenlerin evlerinin kapısı yeşile boyanır ve ay yıldız çizilir. Bu gelenek halen köyümüzde devam etmektedir. Köyümüzden kutsal topraklara gidecek olan bir ninesi benden kapısını yeşile boyamamı istedi, kapının diğerini de Türk bayrağı yapma şartı ile kabul ettim. Daha sonra diğer komşularımız da talepte bulundu. Bugüne kadar 80 hanenin 41'i Türk bayrağına boyandı." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.