Bu okulda önce yetenekler keşfediliyor sonra eğitim veriliyor

Bu okulda önce yetenekler keşfediliyor sonra eğitim veriliyor

Türkiye’de 2008 yılında eğitim öğretime başlayan ve geçen yıl Aydın’da şubesini açan Aydın İsabet Okulları ilginç bir sistemle çocukların geleceğe hazırlıyor.

Türk tarihinde İkinci Murat tarafından kurulup Fatih Sultan Mehmet tarafından geliştirilen Enderun Mektepleri’nin keşif siteminin kullanıldığı okulda öğrencilerin yetenekleri önce keşfediliyor ardından ise öğrenci yatkın olduğu dalda hayata hazırlanıyor. Her çocuğun kendileri için bir cevher olduğunu belirten Okul Müdürü Nurettin Özdemir, eğitim sisteminde önce keşif sonra işleme metodunu seçtiklerini söyledi.

2014-2015 eğitim öğretim yılında Aydın’da faaliyete başlayan ve şu anda 265 öğrencinin eğitim gördüğü okulun tanıtımını yapan Aydın Özel İsabet Okulları’nın Müdürü Nurettin Özdemir, eğitime bu yıl başlamalarına rağmen TEOG sınavında Fen Bilimleri alanında 1. Olduklarını belirterek hem eğitim ekibine, hem öğrencilerine ve hem de velilere teşekkür eden Okul Müdürü Nurettin Özdemir, “İnsanların maddi ve manevi yönden tam kapasite gelişimlerini sağlayacak eğitim ortamları oluşturmak hedefiyle yola çıkan ve kendine öğrencilerin var olan yeteneklerini en üst seviyede çıkarmayı vazife edinen Aydın İsabet Okulları, Aydınlık Türkiye adına arzu edilen ahlaklı ve bilgili gençlik yetiştirmede de öncü ve lider olduğunu çok kısa bir sürede ispatladı. 2014-2015 Eğitim-öğretim yılına başlarken,lider ve örnek bir eğitim kurumu olacağımıza dair inancımızı değerli Aydınlılarla paylaşmıştık. Şimdi ise elde ettiğimiz başarıları,gururlu bir şekilde,yine değerli Aydınlılarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın Özel İsabet Okulları,inancı ve azmiyle Aydın’a örnek ve geleceğe de ışık olmaya devam edecektir” dedi.

Henüz bu yıl başlamalarına rağmen öğrencilerin hem Aydın’ı hem de okulu en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Okul Müdürü Özdemir, “Gerek bilimsel, gerekse sportif alanlarda ciddi başarılar elde ettik. İlimi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı TEOG sınavında Fen Bilimleri alanında Aydın 1.si olan öğrencilerimizi tebrik ederiz. 1.dönem uygulanan Zenginleştirme Eğitim Modelini verimli bir şekilde değerlendiren ve uygulayan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz meyvelerini toplamaya başladılar. Yönetim Kurulu olarak emeği geçen veli, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizim inancımız şu; Her çocuk çok özel ve çok önemli cevher. Ancak önemli olan öncelikle bu cevher madenini tespit edip çocuğu da bu yönde işlemektir. Biz önce keşfediyoruz daha sonra çocukları yatkın oldukları alanda yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Okula sınavla öğrenci aldıklarını belirten Özdemir, önümüzdeki yıl için öğrenci seçme sınavlarının 7 Mart günü yapılacağını ve başvuruların da 5 Mart günü mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini söyledi.

Bu okulda önce yetenekler keşfediliyor sonra eğitim veriliyor

Bu okulda önce yetenekler keşfediliyor sonra eğitim veriliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.