Buharkent İncir Festivali programı belli oldu

Buharkent İncir Festivali programı belli oldu

Bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Buharkent Taze İncir Festivali'nin programı belli oldu. Dört gün sürecek festival hem Buharkentlilere hem de şehir dışından gelecek misafirlere keyifli anlar yaşatacak.

6 Ağustos Perşembe günü Mehter Takımı'nın yürüyüşü ile başlayacak olan festival İstiklal Marşı ve protokol konuşmalarının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosunun gösterisi ve Buharkent Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosunun sahne alması ile devam edecek.

İNCİR TATLISI YARIŞMASI

Festivalin ikinci günü ise bu yıl farklı bir etkinlik gerçekleştirilecek. İncir tatlısı yarışması ile Buharkentliler hünerlerini sergileyecekler. Yarışmanın ardından halk oyunları gösterileri ve yerel sanatçı Feridun Başaran’ın konseri festivale renk katacak. Amatör Rock Grubu ise gençlere farklı bir festival atmosferi yaşatacak. İncir Kupası futbol turnuvası final maçı ile başlayacak üçüncü gün etkinlikleri Didem Delen ve Özge Merit’in halk konserleri ile sürecek. Son olarak sahneye çıkacak olan Baha ve özel orkestrası katılımcılara duygusal dakikalar yaşatacak. Festivalin son günü olan 9 Ağustos Pazar günü etkinlikler Sabah 09.00’da Atıcılık Yarışması ile başlayacak. Akşam 19.00’a kadar sürecek olan atıcılık yarışmasının ardından Küçük İbo ve Seher Elidar sahneye çıkacak. Yapılacak olan ödül töreninden sonra ise Buharkentlilerin oyları ile davet edilmesi kararlaştırılan festivalin assolisti Muazzez Ersoy festival coşkusunu en üst seviyede yaşatacak.

“DEĞERLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ”

Festival hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Geçen sene olduğu gibi bu sene de geniş tabanlı bir komite oluşturduk. Komitede meclis üyeleri var. Diğer patilerin de meclis üyeleri var. Esnaf Odası, Şoförler Odası, Efeler Derneği, Atıcılar Derneği, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Zorlu Grubundan oluşan bir komiteyle biz yapılacak faaliyetleri organize ediyoruz. Her hafta toplantı yapıyoruz. Programdan söz edersek etkinliklerimiz Mehter takımının yürüyüşüyle başlayacak. Sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosunun bir gösterisi olacak. Kültürel etkinliklerde yer alsın istiyoruz. Buharkent’in değerleri de kendi kaynakları da festivalde yer alsın istiyoruz. Halk eğitimin oluşturduğu Türk Halk Müziği korosuna yer vereceğiz. İncir tatlısı yarışması bu yıl ilk kez yapılacak etkinliklerden biri. İzmir’den Burdur’a kadar profesyonel ekiplerden oluşan halk oyunları gösterisi düzenleyeceğiz. Bunlarla birlikte yerel değerlerimiz de kendilerini gösterme fırsatı bulacaklar” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.