BUHARKENT’E 1 MİLYARLIK DEV YATIRIM

BUHARKENT’E 1 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’ni faaliyete geçirerek ilçede istihdam ve kalkınmanın önünü açan AK Partili Başkan Mehmet Erol, “İlçemiz ekonomik kalkınması ile tüm Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

AK Partili Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, gerçekleştirdiği çalışmaları neticesinde ilçeye 1 milyar liralık yatırım gelmesini sağladı. Yatırımcıların gözdesi olan Aydın'ın Buharkent ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi, 1 milyarlık dev yatırımla kentte yeni istihdam oluşturacak. Buharkent OSB'ye Türkiye'nin önde gelen iki firmasının fabrika kuracağını söyleyen Başkan Erol, "Türkiye'nin önde gelen firmalarıyla Buharkent'te dev bir yatırım ve istihdam hamlesi başlatıyoruz" dedi.

23 YATIRIMCIYI İLÇEYE ÇEKTİ
Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçe için önemli bir proje olduğunu söyleyen Erol, "İlçemizde 2000 yılında kurulmuş, tesviye edilmiş, 2009'dan sonra sahipsiz ve ortada bırakılmış, kapanma noktasına gelmiş bir Organize Sanayi Bölgesi vardı. Göreve geldikten sonra prosedürleri aşıp OSB'mizi ayağa kaldırdık. OSB'de 198 özel mülkiyetin kamulaştırılmasını sağlayıp imar planlarını oluşturduk. Bunlar kendiliğinden olan işler değil. Buharkent OSB'ye gereken değeri vermeseydik, hiçbir şirket buraya gelmezdi. Yaptığımız çalışmalarla 23 yatırımcının buraya yatırım yapmasını sağladık" dedi.

AYDIN'IN TÜM SÜTÜNÜ İŞLEYEBİLECEĞİZ"
Aydın'ın, Türkiye'de süt üretiminde yedinci sırada yer aldığını belirten Başkan Mehmet Erol, "Aydın, kendi ürettiği sütün yalnızca yüzde 10'unu işleyebiliyor. Kaanlar Gıda, Tekirdağ ve Çanakkale'de süt ve süt ürünleri üzerine çiftliği ülkemizin önde gelen bir firması. Bu şirket Buharkent'te yapacağı yatırımla Aydın'da üretilen tüm sütü işleyebilecek, hatta dışarıdan da süt alabilir noktaya geleceğiz" dedi. Erol, buradaki tesiste doğrudan 500 kişi, dolaylı olarak da 20 bin kişi istihdam edileceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KABLO FABRİKASI
Seval Kablo'nun da Buharkent'e yaklaşık 700 milyon liralık bir yatırım yapacağını dile getiren Mehmet Erol, "Buharkent'e Türkiye'nin en büyük kablo fabrikası kurulacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.