Buharkent'te şok olay!

Buharkent'te şok olay!

Buharkent Belediyesi tarafından Kurban Bayramında vatandaşların kurbanlarını kesmesi için temin edilen kapalı kesim alanı, ASKİ çalışanları tarafından denetlendi.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, kaçak su kullanıyormuş muamelesi gördüklerini ve Aydın'ın diğer mahallelerindeki kesim alanlarında denetleme yapılıp yapılmadığını merak ettiğini belirtirken ASKİ Genel Müdür Yardımcı Hakan Olgaç, "Denetleme Aydın'ın tüm mahallelerinde yapıldı. Sayaç ve aboneliğin olmadığı tek kesim alanı Buharkent'in Menderes Mahallesindeki kapalı kesim alanı. Bu nedenle tutanak tutuldu" dedi.

Bayramın birinci günü Buharkent Belediyesinin sadece Kurban Bayramında kurban kesimi için vatandaşa açtığı kesim alanı, ASKİ çalışanları tarafından denetlendi. Alanda aboneliğin olmaması ve sayacın bulunmaması nedeniyle yetkililer, kaçak su kullanıldığı gerekçesiyle tutanak tuttu. Yetkililerin denetlediği sırada Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da kurbanını kesmek için Menderes Mahallesindeki kesim alanındaydı. Yetkililerle görüşen Erol, "Vatandaşlarımızın kurban kesme ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmesi için kapalı olan mezbahamızı Buharkent Belediyesi olarak sadece Kurban bayramında vatandaşlarımızın hizmetine işçi desteği ile birlikte bedelsiz sunduk. Büyükşehir Yasası gereğince mezbaha inşaa etme görevi bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Buharkent’de kurban kesim yeri oluşturma görevini de yerine getirmediği gibi, Kurban Bayramının ilk günü Kurban Kesim Yeri olarak belirlediğimiz eski mezbahaneye Aydın Büyükşehir'e bağlı ASKİ ekipleri baskın yaparak vatandaşların kurban kesiminde kullandıkları suya kaçak kullanımı muamelesi yaparak tutanak tutmak istemişlerdir. Kurban Bayramına yönelik hizmet etme yükümlülüğünü unutup, kurban kesimini engellemeye çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesini ve ASKİ yetkililerini kınıyorum"dedi.

"BÜYÜKŞEHİR'İN YAPTIĞI KESİM ALANLARI ASKİ'YE ABONE Mİ"

Erol, "Sadece Kurban Bayramı için kullanılan alanın elektrik ve işçi giderlerini belediye olarak üstlendik. Bu bayram vatandaşlar kurbanını keserken denetlemeye gelen ASKİ çalışanları, bize kaçak su kullanıyoruz muamelesi yaptı. Merak ettiğim şu, Aydın Büyükşehir, yaptığı kurban kesim alanlarının su aboneliği için ASKİ'ye para ödüyor mu" diye konuştu.

SAYAÇ VE ABONELİĞİN OLMADIĞI TEK YER BUHARKENT ÇIKTI

Aydın'ın tüm ilçe ve mahallelerindeki kurban kesim alanlarının yetkililer tarafından denetlendiğini belirten ASKİ Genel Müdür Yardımcı Hakan Olgaç, "Bayram'da yapılan denetlemelerde sayaç ve aboneliğin olmadığı tek kesim alanı Buharkent'in Menderes Mahallesindeki kesim alanı çıktı. Yönetmelikteki 2560 sayılı kanuna göre su ücretsiz olarak kullanılamaz. Kesim alanı temin eden belediyenin de bu ücrete tabi olması nedeniyle abonelik yaptırması gerekiyor. Buharkent'deki kesim alanında kullanılan suyun sayaçsız olması nedeniyle kaçak su kullanıldığı gerekçesiyle tutanak tutuldu" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.