Bülent Tezcan, Nazillili öğretmene ateş püskürdü

Bülent Tezcan, Nazillili öğretmene ateş püskürdü

CHP Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcü Bülent Tezcan, Nazilli’de sosyal medya hesabında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tartışmalı paylaşımlar yapan öğretmene yönelik sert açıklamalar yaptı.

Tezcan “Güya Din ve Ahlak bilgisi öğretmeni. Batsın senin ahlakın, bu nasıl ahlak? Çocuklarımıza hangi ahlak bilgisini verecek bu öğretmen?” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından açıklama gerçekleştirdi. Eğitimin gericileştiği ve ticarileştiğini söyleyen Tezcan, Nazilli’de 25 Ağustos’ta sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tartışma yaratan paylaşımlarla gündeme gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İbrahim Öztürk’e yönelik de açıklamalarda bulundu. Tezcan, “Ana Muhalefet Partisi’ne ve onun Genel Başkanına hakaret etme hakkını kendinde görüyor. Çünkü kollanıyor, çünkü arka çıkılıyor, çünkü sahip çıkılıyor” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’deki zengin ve fakir öğrenciler arasındaki şartların uçuruma dönüştüğünü ifade eden Tezcan, “Türkiye’de en fazla, en zengin 2 milyon 800 bin kişi ile en yoksul 2 milyon 800 bin kişinin eğitime ayırdığı harcamalar arasında 78 kat fark var. Yani Türkiye’de yoksullar zenginlere göre 78 kat daha eksik eğitime para harcayabiliyorlar. Bu ne demektir? Yoksulların eğitim alma hakkı 78’de 1, zenginin eğitim alma hakkı 78 kattır. İşte eğitimin ticarileşmesi bu. Eğitimde fırsat eşitliğinin ortadan kalktığı bir Türkiye’de okullar mafya hesaplaşması alanına dönmüş ve milli eğitim bunlarla uğraşmak yerine öğretmenlerle uğraşıyor” dedi.
 
“ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANINA HAKARET EDEN ÖĞRETMENLER TALTİF EDİLİYOR”

Geçtiğmiz günlerde yapılan öğretmen nakillerine de değinen Tezcan, bunun bir sürgün olduğunu ifade etti. Tezcan, “Eğitim-Sen üyesi 1100 öğretmen demokratik hakkını kullandı diye 1100 öğretmen hukuka aykırı bir şekilde sürgün edildi. Aileler ayrıldı, karı koca başka yerlere tayini çıkarıldı, sürgün edildi. Ben merak ediyorum bu hükümet bu aileleri özellikle parçalamak için bu sürgün zulmünü nasıl icat etti, nereden buldu, nereden çıkardı merak ediyorum. Sağlık sorunu olanlar, çocuklarının okul problemi olanlar, karı koca farklı illere tayin edilerek aileyi parçalayan bir anlayış yeri gelince ailenin manevi değerlerini koruyacağız diye ahkam kesiyor. Ahkam kesmeyin, görevinizi yapın. Ama bu eğitim sisteminde tabi kollanan, korunan, cesaret bulan başka öğretmenler var. Demokratik hak ve özgürlüklerini kullanan 1100 öğretmen sürgün edilirken iktidar yandaşı ve yalakası olup Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına hakaret eden öğretmenler taltif ediliyor” dedi.
 
“BU NASIL AHLAK, ÇOCUKLARIMIZA HANGİ AHLAK BİLGİSİNİ VERECEK BU ÖĞRETMEN?”

Parti Sözcüsü Tezcan, Nazilli’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan ve 25 Ağustos’ta sosyal medya hesabında yaptığı tartışmalı paylaşımlarla gündeme gelen İbrahim Öztürk’e de değindi. Tezcan, “Nazilli’de bir öğretmen güya din ve ahlak bilgisi öğretmeni. Utanmadan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ağza alınmayacak hakaretleri Facebook sayfasında yayınlamış. Cumhuriyet Halk Partisi hakkında ağza alınmayacak ifadeleri Facebook sayfasında yayınlamış İbrahim Öztürk bu öğretmenin adı. Bu öğretmen biliniyor. Bu öğretmenlerin sayısı az değil. Ne yazık ki Türkiye’de, Türkiye’nin dört bir yanında imamlar, din görevlileri, öğretmenlerin bir kısmı tamamını söylemiyorum tenzih ediyorum bir kısmı bunların kamu görevlilerinin bir kısmı Ana Muhalefet Partisine ve onun Genel Başkanına hakaret etme hakkını kendinde görüyor. Niye? Çünkü kollanıyor, çünkü arka çıkılıyor, çünkü sahip çıkılıyor. Güya din ve ahlak bilgisi öğretmeni. Batsın senin ahlakın, bu nasıl ahlak. Bu nasıl ahlak, çocuklarımıza hangi ahlak bilgisini verecek bu öğretmen? Eğitimin hali perişan, öğretmenin hali iki türlü perişan. Birisi kişilik ve ahlak açısından perişan, öbürü de iktidarın zulmüne maruz kalmış, sürgün edilmiş öbür taraftan perişan. Ahlaken sağlam yerde duranlar sürgün ediliyor, ahlaken pozisyonu bozuk olanlar iktidar tarafından baş tacı ediliyor. Böyle bir eğitim sistemi yarattılar” dedi.

ÖĞRETMEN ÖZÜR DİLEDİ

Bu arada açıklamaların hedefindeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Öztürk, sosyal paylaşım hesabından yaptığı paylaşımdan dolayı özür diledi. 

07cb9827c6e3e7e1dfa076e81cf67877.jpg

035487d1942fb88aab1160060c693a38.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.