Bunaldık

Bunaldık

Ege Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde olmaya devam ederken, Aydın'da 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklık vatandaşları bunalttı.

Kentte bu günlerde ortalama sıcaklık 41 iken hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buldu. Nem oranı yüzde 50'lerde olan kentte yaşam durma noktasına geldi, klima ve vantilatör satışlarında artış oldu. Kuşadası ve Didim'de yaşayan birçok vatandaş kendini deniz kıyılarına attı. İşler yavaşladı, cadde ve sokaklar sakinleşti, park ve bahçeler serinlemek isteyen insanlarla dolup taşarken, işçiler sık sık dinlenme ihtiyacı duymaya başladı.

Çine Vergi Dairesi önünde bir süre bekleyen aracın termometresinin ölçtüğü sıcaklık 51 derece oldu. Uzmanlar, özellikle sağlık problemi yaşayanların, yaşlı ve çocukların 11.00 ve 16.00 saatleri arasında güneşten korunması konusunda uyarıda bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Pazar gününe kadar sıcaklığın değişmeyeceği Aydın'da, Pazar günü hem sıcaklıkta 1-2 derece düşüş yaşaması hem de sağanak yağış bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.