Burhaniyeli Amatörler 42 Oyun Sergiledi

Burhaniyeli Amatörler 42 Oyun Sergiledi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 16 yıl önce kurulan Belediye Kent Tiyatrosu, bu güne kadar 1500 oyuncu yetiştirirken, 42 oyun sergiledi. Tiyatro günleri kapsamında, Reha Yurdakul Kültür Merkezin d...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 16 yıl önce kurulan Belediye Kent Tiyatrosu, bu güne kadar 1500 oyuncu yetiştirirken, 42 oyun sergiledi. Tiyatro günleri kapsamında, Reha Yurdakul Kültür Merkezin de sahnelenen Eyvah Yeni Karıştı adlı oyun da büyük alkış aldı.

Burhaniye de 16 yıl önce kurulan Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, bu güne kadar 1500 kişiye eğitim verirken, 42 de oyun sahneledi. Uğur Mamuk’un yönetmenliğini yaptığı tiyatroda, her yaştan ve meslekten vatandaşlar görev aldı. Clauda Magnier’in yazdığı Eyvah Yine karıştı adlı 2 perdelik komediyi sahneleyen Burhaniyeli amatörler büyük alkış aldı. Yönetmen Uğur Mamuk, tiyatro günleri kapsamında oyunlarının devam edeceğini açıkladı. Reha Yurdakul Kültür Merkezi’ndeki oyunu yaklaşık 400 kişi izledi. Tiyatrocu olmaktan mutlu olduğunu anlatan Ender Kurt,” Benim asıl mesleğim benim yerel yönetimler üzerine. Yaklaşık 5 yıldır tiyatronun içersindeyim. Gönüllü yapıyorum bu işi. Bu hazırladığımız oyun da bir komedi oyunuydu. Bunun üzerine daha da imkanım olduğu sürece tiyatroya devam edeceğim. Tiyatroyu çok seviyorum. Tiyatronun içinde bulunmaktan, Uğur Mamuk ile çalışmaktan, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosunda çalışmaktan çok mutluyum” dedi. Türkan Kurt ise,” Çocukluğumun hayalini gerçekleştirdim. Şu an oyun heyecanıyla konuşmakta zorlanıyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. İnşallah, ömür boyu bu aile devam eder” dedi. Şule Yıldırım da,” 2 senedir Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosunda oyunculuk yapıyorum. İlk sahne deneyimimde çok heyecanlıydım. Tiyatro benim için bir yaşam felsefesi. Onu çok seviyorum. Burada bir aile kurduk. Arkadaşlıklarımız dostluklarımız oldu. Bence insanlar, özellikle gençler tiyatroyu tercih etmeli. Ufak da olsa bir katkı göstermeli” diye konuştu. Yönetmen Uğur Mamuk da,” Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu Sanatı adına her yıl en az 2 oyunda emek veriyoruz. 16 yıl içinde 1500 öğrenci ile çalıştık. Bu 1500 öğrencinin 20’ye yakını gerek akademi, gerek profesyonel tiyatrolar, sinema ve televizyon alanında yollarını çizdiler. Çalışmalarına devam ediyorlar. Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu olarak 42 oyun çıkardık. Bunların 9’u çocuk oyunu. Bu yıl da 16. yılımızı kutlarken, tiyatro günleri adı altında 3 haftalık bir tiyatro programı yaptık. Bu programın ilk gösterisi olan Eyvah Yine karıştı oyununu bu akşam sergiledik. Gelen seyirciden ve ilgiden her zaman çok mutlu oluyoruz. En az 400 seyirciye oyunlarımızı oynamamız bizi mutlu ediyor. Bu alanda bize destek veren başta Burhaniye Belediyesi ve Başkanımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Birlikte emek verdiğim, tiyatroda oyuncu, teknik de, ışıkta, ve sahne arkasında görev alan bütün arkadaşlarımın bu emeğin ortakları olduğunu söylüyorum. Çok mutluyum onlarla çalışmaktan” dedi. Oyunu Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, meclis üyeleri ve yaklaşık 400 tiyatro sever izledi. Oyunun sonunda yönetmen Uğur Mamuk’a çiçek veren Başkan Necdet Uysal, oyuncuları teker teker kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.