Bursa’da 2 Üniversitelinin Uyuşturucudan Ölmesi Polisi Alarma Geçirdi

Bursa’da 2 Üniversitelinin Uyuşturucudan Ölmesi Polisi Alarma Geçirdi

Bursa’da uyuşturucu hap kullanan 2 üniversite öğrencisinin ölümüne, 2’sinin de komaya girmesine sebep olan olayın ardından alarma geçen polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına alırken, çeşitli uyuşturuc...

Bursa’da uyuşturucu hap kullanan 2 üniversite öğrencisinin ölümüne, 2’sinin de komaya girmesine sebep olan olayın ardından alarma geçen polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına alırken, çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirdi.

Olay, iki gün önce merkez Nilüfer ilçesi Dumlupınar Mahallesi Selanik Caddesi’ndeki bir evde meydana geldi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi İ.E. (24), aynı okulda okuyan arkadaşları G.K. (23), M.Y.(23) ve K.K. (23) ile birlikte uyuşturucu hap içti. Komaya giren gençlerden İ.E. ve G.K. hayatını kaybederken, M.Y. ve K.K. Mudanya Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Olayın ardından polis, gençlere uyuşturucu satışı yapan şahısların yakalanması için alarma geçti. Bölgedeki mevcut narkotik timine ilave 4 ekip daha görevlendirildi. 2 üniversitelinin hayatına mal olan hapların satışını yaptığı öne sürülen şüpheli T.Y. (21), merkez Osmangazi ilçesi Bahar Mahallesi’ndeki evinde yakalandı. Diğer operasyonda, T.Y.’nin şoförlüğünü yaptığı iddia edilen M.Y. (20) de yakalandı. T.Y.’nin arabasında yapılan aramada 32 çıkı esrar ve 57 adet extacy hap ele geçirildi.

Baskınlarını sürdüren narkotik timleri, şüpheli T.Y.’nin uyuşturucuyu temin ettiği merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi’ndeki bir evi de mercek altına aldı. Operasyonda gözaltına alınan İ.Ü.’nün evinde 113 gram esrar ve 30 adet extacy hap bulundu. Şüpheli İ.Ü.’nün uyuşturucu imalatı ve ticareti yapmak suçundan 6 kez, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan da 4 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Öte yandan ekipler, şüphelilerden uyuşturucu temin ederek içen 4 üniversite öğrencisini daha gözaltına alarak, ’uyuşturucu kullanmak’ suçundan haklarında işlem yaptı. Şüpheliler ise ’ölüme sebebiyet vermek ve uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.