Bursa’nın Eğitimde Yeni Adresi ’Özel Büke Koleji’

Bursa’nın Eğitimde Yeni Adresi ’Özel Büke Koleji’

Bursa’da 16 yıl dershanecilik yapan Büke Dershaneleri, ilk özel okulunu Bademli’de açtı.Öğrencilerine 65 kişilik öğretmen kadrosuyla 12 kişilik sınıflarda eğitim veren Özel Büke Koleji’nde yabancı dil...

Bursa’da 16 yıl dershanecilik yapan Büke Dershaneleri, ilk özel okulunu Bademli’de açtı.

Öğrencilerine 65 kişilik öğretmen kadrosuyla 12 kişilik sınıflarda eğitim veren Özel Büke Koleji’nde yabancı dil eğitimi veren hocalar, en az 2 yıl İngiltere’de yabancı dil eğitimi görmüş kişilerden oluşuyor. Kolej öğretmenleri en az 10 yıllık tecrübeye sahip. 16 bin metrekarelik alana kurulan Özel Büke Koleji, Bursa’nın en büyük alana sahip koleji.

Okul hakkında bilgi veren Özel Büke Koleji sahibi Bülent Büke, “Ben 80’li yıllar öğrencisiyim. O yıllarda eğitimde çok ciddi eksiklik vardı. Büke Dershaneleri ile Bursa’da 10 öğrenciden biri elimizden geçti. Dershanecilikte yaptığımız hizmetleri okulculuğumuzla da aktarmaya çalıştık. Disiplinden hiçbir şekilde taviz vermeden öğrenci donanımlarına gerçekten dikkat ederek ferdi gelişim ve mesleki yönelimlerinde öğrencileri tespit ediyoruz. Akademik yapının güçlü olduğu bir kurum olarak girdik. Şu anki öğretmen kadromuzun yüzde 80’i 10 yıllık çalışma hayatı olan arkadaşlarımızdan oluşmakta. Aldığınız öğrenciyi ve öğretmen ehliyetini çok uzun süre devam ettirmeniz lazım. Öğrenci gittiği kurumda her yıl değişen öğretmen kadrosu ve sistem değişikliğiyle karşılaşıyor. Bu durum insanları ve öğrencileri etkiliyor. Biz kurum olarak bu konuda kurallı gitmeye özen gösterdik. Şu anda Bursa’da öğrencinin en memnun olduğu kurumuz. Biz öğretmen ehliyetini üst seviyede tuttuk. Bizim okulumuz donanımlı bir okul, içerisinde 60 derslik mevcut ve içerisinde her türlü sosyal aktivite mevcut. Okulumuzu 16 bin metrekarelik bir alan üzerine kurduk. Biz okulumuzda öğrencinin sosyal donatı alanlarına çok özen gösterdik. Kurum olarak kolej eğitimi veriyorsanız spor aktivitelerinden birini öğrencilerinize öğretmeniz lazım. Her öğrenci en az bir faaliyet alanını seçti. Yabancı dil eğitim programından sonra yaz sezonunda İngiltere’den bir okulla yaz değişim programı yaptık” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.