Büyükşehir anca BİM’e gider!

Büyükşehir anca BİM’e gider!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’ye hizmet getirmediği gibi ilçe belediyesinin hayata geçirmeyi planladığı projelere de engel olmaya devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’ye hizmet getirmediği gibi ilçe belediyesinin hayata geçirmeyi planladığı projelere de engel olmaya devam ediyor.  Eski Sanayi’deki Kentsel Dönüşüm projesini mahkemeye veren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Nazilli halkının merakla beklediği Güneş Enerjisi Santrali (GES)projesine de darbe vurdu. 

Nazilli Belediyesi proje hazırlıyor, hizmet üretiyor, Aydın Büyükşehir Belediyesi halkın yararına olacak işleri engelliyor. 2014 yılından bu yana Nazilli’de elle tutulur hiçbir yatırımı hayata geçiremeyen CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığındaki Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin yatırımlarını da engelliyor.  Eski Sanayi’deki yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm çerçevesinde şehrin yenilenmesine yönelik projeyi Bölge İdare Mahkemesi’ne dava eden Büyükşehir Belediyesi, yine boş durmadı. 

Büyükşehir GES Projesine Göz Dikti

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yıllardır ilçe halkına yapma sözü verdiği Güneş Enerji Santrali’ne de karışan Büyükşehir yetkilileri, 20 yıldır atıl durumda bulunan araziye göz dikti. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu tavrı kafalarda soru işareti yarattı. Büyükşehir Belediyesi’nin daha öncelerde GES sahasını kullanmak istemediği ortaya çıktı. ASKİ’nin, Aydın Valiliği kanadıyla Nazilli Kaymakamlığı’na resmi yazı gönderdiği ve Menderes Nehri kenarında 75 dönümlük bir araziyi arıtmayı taşımak için talepte bulunduğu öğrenildi. Büyükşehir’in avukatları Nazilli Belediyesi’ni, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak GES sahasının arıtmanın genişletme sahası olarak belirlendiğini ve kendilerine devredilmesi için dava açtı. 1.5 yıldır projenin onaylanması için Ankara- Nazilli arasında mekik dokuyan Nazilli Belediyesine kötü haber geçtiğimiz hafta içi verildi. Bölge İdare Mahkemesi, arıtma tesislerinin güneyinde yapılacak olan Güneş Enerjisi Santrali Projesinin durdurulması kararını verdi. 

Belediye kasasına 500 bin lira

Arıtma Tesislerinin yanında bulunan 20 bin metrekarelik alana kurulacak olan güneş enerjisi santralinden yılda 1.480.000 MW elektrik üretimi sağlanması planlanıyordu. 4 milyon liraya mal olacak projenin sonunda belediyenin bütçesine aylık 100 bin lira ek gelir katacağı belirtilmişti.

“Çalışmamıza engel olmak için dava açmışlar”

Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Cintosun’a açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık,  alınan kararı skandal olarak değerlendirdi. Başkan Alıcık, “Büyükşehir Belediyesi tarafından projenin engellenmesi ayıp bir durum.  Büyükşehir burayı arıtma genişleme sahası olarak belirliyor. Zamanında burası Valilik Paylaştırma komisyonuna bile girmedi. Bizim buradaki çalışmamıza engel olmak için dava açmışlar. Bölge İdare Mahkemesi uydurma bir kararla burada yapılacak olan projeye engellemek adına yürütmeyi durdurma kararı alıyor.” dedi.

“Nazilli’nin mevcut arıtması 250 bin kişilik”

Mevcut arıtma tesisinin 250 bin kişilik olduğunu belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Büyükşehir’in göz diktiği alanın arıtma genişletme sahası olamayacağını kaydetti. Alıcık, “Bizim şuan ki mevcut arıtmamız 250 bin kişilik. Nazilli’nin Nüfusu ise 155 bin kişi. Bizim arıtma tesisimiz çok eski. Bizden almak istedikleri yerler 20 yıldır kullanılmayan yerler. Bu bölgenin arıtma genişletme sahası olarak kullanılmasına imkan yok. Zaten Büyükşehir, Menderes’e yakın bir yerde arıtma tesisi yapıyor. Bizim buradaki işimize engel olmak için yapılmış bir iş bu.” diye konuştu. 

Büyükşehir elimizdeki yapılacak olan işlere de karışıyor

Başkan Alıcık, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye hizmet getirmediği gibi, Nazilli Belediyesi olarak yaptıkları işlerin de engellendiğini söyledi.  Alıcık, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Böyle bir şeyde esas mahkemenin verdiği karar çok acayip. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almadan önce bize de başvurması gerekirdi. Bizim görüşümüz alınırdı. Büyükşehir, Nazilli Belediyesi olarak bize faydalı bir iş yapmadığı gibi elimizdeki yapılacak olan işlere de karışıyor. Bölge İdare Mahkemesinin hakimiyle kararın ardından konuştum. Bana şunu söylüyor, “Güneş Enerjisi Santarali yapılan yer yarın, Büyükşehir Belediyesi’ne verilirse ne olur?” Ya arkadaş Büyükşehir’e verilirse ne olurumu var. Güneş Enerji Santralini kurmuşuz ne güzel düşünün, vatandaşımız kullanıyor, belediyemiz kazanıyor.  İleride verilirse verilir biz faydalı bir şey yapmış olacağız ve belediye için yapmış olacağız. Hangi belediye olursa olsun.”

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.