Büyükşehir anket sonucu belli oldu...

Büyükşehir anket sonucu belli oldu...

Millet ittifakının adayı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve Cumhur ittifakının AK Partili adayı Mustafa Savaş'ın yer aldığı ve 24 saat süren sosyal medya anketinde sonuç belli oldu.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Havadis Gazetesi’nin resmi Facebook hesabından 1 Mart'ta başlatılan “Yarın seçim olsa oyunuzu kime verirdiniz?” anketi sona erdi. CHP'li Özlem Çerçioğlu ve AK Partili Mustafa Savaş'ın yarıştığı ankette 26 bin kişiye erişildi. 24 saat süren ankette Çerçioğlu, baştan sona yarışı önde götürdü.

4 bin 302 hesaptan oy kullanımı yapılırken, oyların yüzde 53'ünü (2.284) Çerçioğlu, yüzde 47'sini de (2.018) Savaş aldı. Yüzde altılık farkla anketi kazanan mevcut Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2014 yılında da şimdiki rakibi Mustafa Savaş'a100 bin oy fark atarak başkanlık koltuğuna oturmuştu.
İki aday da saha çalışmalarını sürdürürken, 31 Mart seçimlerinin il genelinde hareketli ve rekabet içerisinde geçeceği ön görülüyor. Mevcut belediye başkanı Çerçioğlu'nun sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle seçime bir adım önde girdiği de gözlemlendi. Ayrıca, Mustafa Savaş'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı 70 projenin kamuoyunda yeterli sükseyi yakalamaması, yorumlara yansıdı.

11-059.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.