Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yolsuzluk Tartışması Başkan Günel: “Bu devlet sadece sizin devletiniz mi?”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yolsuzluk Tartışması Başkan Günel: “Bu devlet sadece sizin devletiniz mi?”

Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına yolsuzluk tartışmaları damga vurdu. Cumhur İttifakı'nın, “ASKİ’nin yolsuzluk yaptığına ve merkezi hükümet ile yarışma” sözlerine, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel sert sözlerle tepki gösterdi.

GÜNAY PABUŞÇU -Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi; gündem maddelerini görüşmek üzere, Nazilli Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezinde,  Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Kuyucak ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AK Partili Mehmet  Güler’in ASKİ Genel Kurulu’nda, “ASKİ’nin yolsuzluk yaptığına ve Büyükşehir olarak merkezi hükümetle yarışmayın” sözlerine sert yanıt Başkan Günel’de geldi. Başkan Günel, Sarıçay Barajı ve jeotermal üzerinden de Cumhur İttifakı’na sert eleştirilerde bulundu.
“Bu devlet sadece sizin devletiniz mi?”
Cumhur İttifakı için konuşan meclis üyesi Güler’in konuşmasının başından sonuna kadar çelişkilerle dolu olduğunu ifade eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  “Merkezi hükümetle yarışma cümlesi; biraz önce merkezi hükümet adına burada yapılacak olan vaatleri sayarken,  sanki kendi belediyesinin vaatleri gibi hiç çelişki ifadesinde bulunmadı. Bu devlet sadece sizin devletiniz mi? Bu devlet hepimizin devleti. Kuşadası’ndan, Söke’den vergi gitmiyor mu? Belediye payı kesilmiyor mu? Devletin yapacağı vaatleri kendiniz yapacağınız gibi sayacaksınız, Aydın Büyükşehir’in ifadelerine merkezi hükümetle yarışma diyeceksiniz. Asıl çelişki bu, öncelikle kendi çelişkilerinizi düzeltmeniz lazım. İkinci olarak ASKİ’nin yolsuzluğu diyorsunuz biraz önce ASKİ’nin faaliyet raporlarına evet oyu kullandınız. Kendinizle çelişen ifadelerle siyaset yapmak ne kadar doğru, birde bunun yeri burası değil. Bardağın boş tarafından bakarsanız yapılanları göremezsiniz. Maalesef bunca yıldır yapılanları görmüyorsunuz. Siz memnun olmayabilirsiniz, ama Aydın halkı seçimlerde yüzde 54’lere kadar Başkan Çerçioğlu ve ekibini taşımıştır. Bence siz oturup düşünmeniz lazım, Biz Aydın için ne yaptık diye. Aydın için ne yaptık da kazamadık diye. Lütfen bazı konuları konuşurken tutarlı olalım. Aydın’da yaşıyorsak, Aydın hepimizin kenttiyse, Aydın’a hepimiz samimiyetle sahip çıkmalıyız. Sizden ricam Aydın için çabalayan bir ekip var. Özlem Çerçioğlu ve ekibi gece gündüz Aydın için uğraşıyor. Her ekibin yetişemediği, ulaşamadığı konular olabilir.” ifadelerini kullandı.
“Sarıçay Barajı’nın parasını Büyükşehir Ödüyor”
Sarıçay Barajı’nı devlet mi büyükşehir mi yapıyor söylemlerine değinen Başkan Günel, “Günlerdir sürüyor. Sarıçay Barajı’nın parasını Aydın Büyükşehir Belediyesi ödüyor mu ödemiyor mu? Ödüyor. Burada ödeme konusu ayrı bir konu. Aydın Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koyuyor mu koyuyor. Herkes bundan hak etmediği halde pay almanın yolunu arıyor.” dedi.
“Aydın’da yaşayanlar bundan zarar görecek”
Cumhur İttifakı’na  jeotermal üzerinden eleştirilerde bulunan  Başkan Günel, Aydın’a samimiyet ile sahip çıkmak zorunda olduklarını hatırlattı. Başkan Günel,  “Jeotermal konusunda söylemlerinizi aylardır dinliyoruz. Jeotermal ile tarım nasıl bağdaştırılır diye daha bir tane projenizi görmedim. Biz diyoruz ki, tarım zarar görecek, Aydın’da yaşayanlar zarar görecek, işte ölçümler diyoruz. Ölçümleri yaptık, sağlıklı diyorsunuz. Bundan ibaret değil. Aydın’a samimiyet ile sahip çıkmak zorundayız.” ifadelerine yer verdi.

108033830_1547770585402823_3539800406984866566_n.jpg

whatsapp-image-2020-07-14-at-16.47.12-(1)-001.jpeg

whatsapp-image-2020-07-14-at-16.47.12-(2)-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.