Büyükşehir Kırsal Kalkınmada Hız Kesmiyor

Büyükşehir Kırsal Kalkınmada Hız Kesmiyor

Kırsal kesimde kalkınmanın sağlanması ve böylelikle göçün önlenmesi amacıyla koyun ve yem dağıtımından, sulama göletleri tesisine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediye...

Kırsal kesimde kalkınmanın sağlanması ve böylelikle göçün önlenmesi amacıyla koyun ve yem dağıtımından, sulama göletleri tesisine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin eksiklerini de bir bir gideriyor.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu dönem kırsal kalkınmayı da öncelikli yatırım alanı olarak belirledi. Kırsal kesimde kalkınmanın sağlanarak göçün önlenmesini hedef alan Büyükşehir Belediyesi, ürün çeşitliliğinin artırılması, kaliteli üretim ve pazarlama gibi her alanda çiftçiye destek olacak projeler hazırlarken, diğer taraftan arı kovanı, buzağı kulübesi, sera naylonu, koyun ve yem dağıtımı gibi desteklerle de çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tüm ilçelerdeki kırsal kalkınma kooperatifleri ile işbirliği halinde çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflerin eksiklerini gidermeye de devam ediyor.

Karacabey’in Kurşunlu Mahallesi’nde işletmeye açılan defne yaprağı kurutma tesisinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan dal parçalama makinesinin temini için devreye giren Büyükşehir Belediyesi, aldığı makineyi Kurşunlu Muhtarlığına teslim etti. Ağaç dallarının küçük parçalar halinde yakıta dönüştürülmesini sağlayan makine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Kurşunlu Muhtarı Mehmet Civelek’e teslim edildi. Kırsal kesimde yaşanan soruların tespiti ve çözüm üretilmesi hedefiyle Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş.’yi kurduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Ekiplerimiz tüm bölgelerde çalışmalarını sürdürüyoruz. Çiftçimizin kaliteli üretimle daha çok kazanması ve böylelikle kentlere göç etmemesi için elimizden gelini yapıyoruz. Kurşunlu’daki kooperatifimizin de tesiste böyle bir makineye ihtiyacı vardı. Hemen onların eksikliklerini de giderdik. Kırsal kesime yönelik yatırımlarımız bundan sonra artarak devam edecek” dedi.

Kurşunlu Muhtarı Mehmet Civelek de katkılarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.