Büyükşehir'den otlak hizmeti

Büyükşehir'den otlak hizmeti

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, büyükşehir belediyesinin sorumluluğu kapsamında bulunan karayolu refüjüne giderek, yabani otların içinde basın açıklaması yaptı. Başkan Erol, belediyeler arasında çifte standart uygulandığını iddia etti.

 

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle İlçe belediyelerin sorumluluğunda bulunan ana caddeler ve 12 metre üzerindeki yolların bakım ve onarım işleri CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne geçmişti. Sorumluluk alanlarının değişmesiyle refüjlerin bakımlarının yapılmadığını öne süren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilginç bir basın açıklaması düzenledi. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile birlikte D-320 Karayolu refüjüne giden Başkan Erol, uzun yabani otların içerisine girerek, açıklama yaptı. Otların kesilmediğini iddia eden Başkan Erol, Büyükşehir belediyesinin parti ayrımı gözettiğini ima etti. İlçe belediyelere hizmet konusunda çifte standart uygulandığını ifade eden Erol, "Maalesef Buharkent'in kalbinde bulunan ana refüjümüz bakımsız. Ama Büyükşehir'in kendi partilerinin ilçelerine bakarsanız, çiçekler var, bakım var, herşey var. Hizmette ayrım yapıldığı ortada. Burasının bu şekilde olmaması lazım. Bize bıraksalardı sorumluluğu, biz bu şekilde kaderine terk etmezdik. 1 metreye varan yabani otlarla kaplı refüj. Yazıktır, günahtır. İnsanlar bu yolların bakımının bize ait olduğunu düşünüyor ama buralar büyükşehirin sorumluluğu altında. Vatandaşlar tarafından bilinmesini istiyoruz biz, buranın sorumluluğu Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Bize ait olsaydı böyle bırakmazdık. Biz hizmet bekliyoruz, başka birşey beklemiyoruz. Diğer belediyelerin refüjleri nasılsa, buranın da aynı standartlarda olmasını istiyoruz" diye konuştu.

img_0314.jpgaydin-buyuksehir-belediyesi-soke-de-cevreyolu-5936635_o.jpg

Erol'un ardından Milletvekili Mustafa Savaş ise "Buradan binlerce insan gelip, geçiyor. Bu manzarayı görenlerde olumsuz bir kanaat oluşuyor. Görsel anlamda şuan çok çirkin bir vaziyette" diyerek büyükşehir belediyesini eleştirdi. 

MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.