Büyükşehir’den Pet-shop Sahiplerine Eğitim

Büyükşehir’den Pet-shop Sahiplerine Eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin evcil hayvan ticareti yapan pet-shop sahipleri için düzenlediği eğitim programı, 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim programına katılarak progr...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin evcil hayvan ticareti yapan pet-shop sahipleri için düzenlediği eğitim programı, 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim programına katılarak programı başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Sertifikası olmayan işlerlerinin ruhsatları iptal edilecek.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına dair Uygulama Yönetmeliği ile ev ve süs hayvanı satan dükkan (pet-shop) sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için eğitim sertifikası zorunlu kılınıyor.

Evcil hayvan ticaretine yasa ile sertifika zorunluluğu gelmesi sonucu, Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nce Ankara’daki pet-shop sahipleri ve Ankaralı yerel hayvan görevlilerine özel sertifika eğitimi verilmesine ilişkin karar almıştı.

Karar kapsamınca; Ankara İli sınırları içerisinde hayvanların korunması, bakımı ile ilgili herhangi bir dernek, vakıf gibi tüzel kişilik bünyesinde faaliyette bulunan hayvan severler de bu kursa katılacaklar. Yerel hayvan görevlileri katılacakları kurs sonunda girecekler sınavda başarılı olmaları halinde, alacakları belge ile yerel sınırlar dahilinde hayvan hakları konusunda tasarruflarda bulunabilmek için özel yetki sahibi olacaklar.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenecek sertifika eğitim programında Ankara’daki ev ve süs hayvanı satıcılarına 24 saat, Yerel Hayvan Koruma Görevlilerine ise 13 saat teorik eğitim verilecek.

Eğitim programının tamamlanmasının ardından daha önce geçici ruhsat almış olsalar bile sertifika sahibi olmayan Pet-shop sahiplerinin ruhsatları iptal edilecek. Ev ve süs hayvanları satış yeri açmak isteyenlere, sertifikaları yoksa ruhsat verilmeyecek.

Ev ve süs hayvanları satış yeri eğitimine katılacaklardan istenilen belgeler:

- Nüfus sureti (Nüfus kağıdının önlü arkalı fotokopisi),

- İkametgah belgesi,

- 4 adet fotoğraf,

- Eğitim durumlarını gösterir belge,

- Ankara Büyükşehir Belediyesi veznesine yatırılan 165 TL’nin makbuzu

Yerel Hayvan Koruma görevlisi eğitimine katılacaklardan istenilen belgeler:

- 4 adet fotoğraf,

- Eğitim belgesi (en az lise mezunu olmak),

- İkametgah belgesi,

- Sabıka kaydı (Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak).

Kayıt için başvurular Hipodrom Caddesi No:5 teki Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın 8. katında bulunan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak.

Eğitim Programı ise 22-26 Haziran tarihleri arasında Belediye Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.