Büyükşehire yolsuzluk ve haksız kazanç operasyonu!

Büyükşehire yolsuzluk ve haksız kazanç operasyonu!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında yaptığı ve Egetem Temizlik Hizmetleri firmasının kazandığı yaklaşık 2.5 yıl süreli çöp toplama ihalesi işinde haksız kazanç elde edildiği iddiası üzerine operasyon başlatıldı.

Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında yaptığı ve Egetem Temizlik Hizmetleri firmasının kazandığı yaklaşık 2.5 yıl süreli çöp toplama ihalesi işinde haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla dönemin Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gürdal ve belediye çalışanları M.K., S.Y., H.A., A.G., ve M.T.’in ifadesini aldı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 7 Nisan 2016 tarihinde başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında yapılan ve Egetem Temizlik Hizmetleri firmasının kazandığı ihaleyi incelemeye aldı. Soruşturma kapsamında dönemin Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gürdal ve belediye çalışanları M.K., S.Y., H.A., A.G., ve M.T.’nin ifadesi alındı.

İDDİALARI KABUL ETMEDİLER

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Aydın belediye yönetiminin denetim görevini yapmadıkları, firmanın fazladan hakkediş almalarını sağladıkları, kantar fişlerinin tutarsız olduğu, araçların istihap hadleri üzerinde yük taşıdığı, çöp süpürme araçlarının kantar fişinde belirtilen yükü taşımasının teknik olarak mümkün olmadığı, araçların kantara geliş periyotlarındaki zaman aralığının inandırıcılığının bulunmadığı, belediyenin anlaşmalı şirkete araç kiralaması, bu araçların bazılarının hurdaya çıkartılmış olması hususunda herhangi bir belgenin dosyasında bulunmaması konuları ile ilgili olarak şüphelilerin ifadeleri alınmıştır” denildi. “Görevi Kötüye Kullanma” suçundan şüpheli olarak ifadeleri alınan İbrahim Gürdal ve belediye çalışanları M.K., S.Y., H.A., A.G., ve M.T.’in isnat edilen suçlamayı kabul etmedikleri, iddiaların asılsız olduğunu, işin ihale şartnamesine göre yapıldığını ve yüklenici firma lehine bir işlem yapmadıklarını söyledikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.