BÜYÜKŞEHİR'İN KÜLTÜR MERKEZLERİ REZALETİ

BÜYÜKŞEHİR'İN KÜLTÜR MERKEZLERİ REZALETİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu‘na ithafen;

Sayın başkan;

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz süreçte yaptığınız olumlu işlerde, vatandaş olarak, her zaman yanınızda olduk ve bu olguları takdirle karşıladık. Öyle ki geçmişte diğer belediye başkanlarının yapamadığı hizmetleri siz yaptığınız için ayrıca da sizi ayakta alkışladık ve gurur duyduk.

 

Gelelim bu olguların sonrasındaki rezaletlere: Aydın ilinin tüm ilçelerindeki ( ki bizi Nazilli bağlar ) Kültür Merkezleri adı altında sözüm ona Sanat Faaliyetlerini yürüttüğünüzü zannettiğiniz Milli Eğitimde görev alamamış, KPSS’i kazanamamış, sosyal demokrat zihniyetli Müzik ve Sanat öğretmenlerini maaşa bağlayıp, görevlendirdiniz ki biz onlara öğretmen bile diyemiyoruz. Üstelik daha da ileriye gidip Büyükşehir Belediyesi çatısı altında bir de konservatuar açmaya kalkıyorsunuz.

İlçelerde açmış olduğunuz kültür merkezlerinde ücretsiz kurslar açarak güya kültürel ve sosyal faaliyetler yapmış olduğunuzu zannediyorsunuz. Bu merkezlerde görevlendirdiğiniz Öğretmen bile olamamış, bu sıfatı kazanamamış veya emekli olmuş öğreticiler ile müzik, sanat ve kültürel faaliyetleri ne kadar yürütebilirsiniz?

Bu merkezlerde görevlendirdikleriniz sanatsal faaliyetlerin sistemini ne kadar bilirler? Aynı zamanda şahsınızın da sanatsal olaylara fazla duyarlı olmadığı herkesin bildiği bir gerçektir. Siz sanatçıya, müzisyene çalgıcı gözüyle bakan bir insansınız.

 

Şimdi gelelim gerçeklere: Bu kültür merkezlerinde verilen eğitimlerde sanatın ve kültürün temeli veya sistemi neden öğretilmiyor? Zaten müzik ve sanat adına hiçbir kültürü olmayan, günlük arabesk yaşayan bir toplumun geleceği olan tertemiz beyinleri neden kirletiyorsunuz? İlerleyen zamanlarda bunun vebalini nasıl ödersiniz? O merkezlerde sadece şarkı türkü öğretmekle sonuca ulaşacağınıza inanıyor musunuz? Geçmişte siz Nazilli Lisesinde okurken müzik öğretmeniniz rahmetli Erkan Gönenç size bunları böyle mi öğretti?

 

Ayrıca konservatuar eğitiminin ne kadar zor ve meşakkatli bir eğitim olduğunu size öğütleyen olmadı mı? Konservatuar eğitimini Tıp eğitimi ile eşit olduğunu, üniversitelerin konservatuar bölümüne girebilmeleri için gençlerin ne tür sıkıntılar çektiğini bilmiyor musunuz?

 

Peki siz açtığınız kültür merkezleri ile bu olguları düzeltebilecek misiniz?

 

Hiç zannetmiyoruz.

 

Sadece siyasi bir gelecek uğruna toplumun taze beyinlerini sanat ve kültürel faaliyetler adını verdiğiniz olgularla zedelemeyiniz ve kirletmeyiniz.

 

Saygılarımızla… 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum