'Büyükşehir'in varoşu olmak istemiyoruz'

Efeler Belediye Meclis Üyesi ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı, "Büyükşehir'in varoşu olmak istemiyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından, Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanması nedeniyle kapatılan Umurlu Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Rıza Posacı, "Adnan Menderes Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri yapıldı. Seçimlerin ardından yeni göreve gelen Prof. Dr. Cavit Bircan hocamızı önümüzdeki günlerde ziyarete gideceğiz. Umurlu artık Aydın'ın bir mahallesi oldu. Şu anda Büyükşehir'in külfetini çekiyoruz ama nimetlerinden hiç yararlanamıyoruz. Üniversitemizin bir kolunun da burada olmasını talep edeceğiz" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BÜYÜK VİZYON DEMEK"

Büyükşehirin büyün vizyon olduğunu söyleyen Posacı, "Büyük vizyon da şehrin ağırlarının şehrin her bölümüne eşit bir şekilde dağıtılması gerek. Adliye sarayını Kemer Mahallesi'ne, Mimar Sinan Mahallesi'ne yapmak kentin çözümsüz trafiğini daha da kilitlemek demektir. Adliye sarayı için en mantıklı olan yer daha önce de gündeme gelen Umurlu yakınlarında yer alan Serçeköy Mahallesi'ndeki yerdir. Orada 85-90 dönümlük bir arazi mevcut. Arazi içerisine adliye lojmanları dahi yapılabilir" dedi.

"KURUM VE ŞAHISLARA YÖNELİK İŞ YAPILMAZ"

Aydın'da kurum ve şahıslara yönelik projelerin yapılarak işlerin gerçekleştirildiğini iddia eden Posacı, "O kurum bunu istiyormuş, bu kurum bunu istiyormuş olmaz. O zaman öğretmenlerimiz de okulları ve kampüsleri evlerinin dibinde yapsınlar. Sabah kalkıp çocuğuna baksın sonrasında da okuluna gitsin. Emniyetçiler de aynı şekilde yapsın. Belediye başkanı kentin vizyonunu, geleceğini planlar. Kurumların ve şahısların taleplerini dikkate alırsak, eğri büğrü, sorunları artan bir kent ortaya çıkartırız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.