Büyümenin Motoru İmalat Sanayi

Büyümenin Motoru İmalat Sanayi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, büyümenin motorunun imalat sanayisi olduğunu belirterek, ‘’Türkiye Sanayi Strateji Belgesi ile ortaya konan eylemlerin etkin şekilde...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, büyümenin motorunun imalat sanayisi olduğunu belirterek, ‘’Türkiye Sanayi Strateji Belgesi ile ortaya konan eylemlerin etkin şekilde uygulanması, Türk sanayisinin rekabet gücünüve verimliliğini artıracaktır’’ dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2015-2018 yıllarını kapsayan ve vizyonu ‘’Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde Afro-Avrasya’nın tasarım ve üretim üssü olmak’’ olarak belirlenen ‘’Türkiye Sanayi Strateji Belgesi’’ hakkında değerlendirmede bulundu.

Türkiye ekonomisinin 2000’li yıllardan sonra uygulanan yapısal reformlar sonucunda sağlanan istikrarla beraber bu dönemde dünyadaki en başarılı ekonomik büyüme performanslarından birisini sergilediğini belirten Konukoğlu, ancak içinde bulunduğumuz dönemde dünya ekonomisinin zor bir zamandan geçtiğini ifade etti.

Küresel rekabet gücünü artırmanın büyük önem kazandığına işaret eden Konukoğlu, yenilikçi, yüksek katma değerli ve ileri teknoloji zeminine dayanan bir sanayi yapısına geçişin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Konukoğlu, bu bağlamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan ‘’Türkiye Sanayi Strateji Belgesi’’nin doğru tasarlandığını, eylem planlarında verilecek teşviklerin ve başlatılacak yatırım destek programlarının önemli olduğunu belirtti.

GSO Başkanı Konukoğlu, büyümenin motorunun imalat sanayisi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘’Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma hedefini geleneksel üretim anlayışıyla yakalaması mümkün değildir. Daha istikrarlı ve yüksek oranlarda büyümeliyiz. Yeni nesil sanayi stratejilerine odaklanmalıyız. Bu açıdan stratejik hedeflerini ‘yüksek katma değerli yerli üretim, yeşil ve rekabetçi sanayi yapısına dönüşüm, nitelikli işgücüne sahip sanayi’ olarak belirleyen Türkiye Sanayi Stratejisi’nin etkin şekilde uygulanması, Türk sanayisinin rekabet gücü ve verimliliğinin artmasında önemli bir rol oynayacaktır. Böylece sanayinin milli gelir içindeki payı da artacaktır.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.