Çalık: “Artık Eski Türkiye Yok, Yeni Türkiye Var”

Çalık: “Artık Eski Türkiye Yok, Yeni Türkiye Var”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, “Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var” dedi. Çalık, genel seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kurulu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, “Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var” dedi. Çalık, genel seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları, sendika ve dernekleri ziyaretlerini sürdürdü.

Çalık’ın ilk durağı Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi oldu. Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a yaptığı çalışmalar ve kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Murat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın Malatyalı olmasının kendileri için sevindirici bir durum olduğunu belirterek, "Ne zaman başımız sıkışırsa, ne zaman sıkıntılı bir süreç yaşarsak kendisini her zaman yanımızda bulduk. Bu fabrika bugün çalışıyorsa, sayın genel başkan yardımın gayretleriyle bugün ayaktayız. Özelleştirme sürecinde ciddi anlamda bize destek verdi" dedi.

“ÖZELLEŞTİRME DURDURULDU VE ARKADAŞLARIMIZ İŞLERİNE DEVAM ETTİ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi’nin kendilerinin evleri olduğunu belirtti. Çalık, kendilerine iletilen sorunlarla ilgili ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını belirterek, her zaman Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi ile istişare içerisinde olduklarını dile getirdi. Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi’nin zorlu olan bir süreci güzel ve sağlıklı bir şekilde yürüttüğünü kaydeden Çalık, "Sendikaların, özellikle demokratik hak arayışı içerisinde olup, ortalığı yakıp yıkan insanların örnek alması gereken bir sendikanın burada var olduğunu söylemek istiyorum. Şeker-İş Sendikası bir hak arayışı içerisine girdi, tüm Türkiye’de bir hak arayışı başlattınız. Yapılan görüşmeler neticesinde de özelleştirmeyi sayın Cumhurbaşkanım durdurdu. Sonrasıyla ilgili olarak da, özelleştirme sürecinin durmasıyla birlikte ihale durdu ve Malatya Şeker Fabrikası’ndaki arkadaşlarımda işlerine devam etti" diye konuştu.

Çalık, Gezi Olayları’na da atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Gezi olaylarında ’hak arıyoruz’ diyerek, 3 tane ağacın peşinde ortalığı nasıl yakıp, yıktıklarını gördünüz. Ama onlar söylemişti, mesele ağaç meselesi değildi, mesele Recep Tayyip Erdoğan, mesele AK Parti, mesele millet meselesiydi. Ama artık eski Türkiye yok. Yeni bir Türkiye var, milletimiz bizim arkamızda."

“MALATYASPOR, SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM”

Çalık, daha sonra Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’ni ziyaret ederek, Yeni Malatyaspor yönetimi ve futbolcularla bir araya geldi. Burada konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Bugün buraya çok mutlu bir şekilde geldik. Malatya’mız için çok güzel bir hava oluştu" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcuları elde ettikleri şampiyonluktan dolayı tebrik etti. Çalık, Derebeyleri Taraftar Gruplarına takıma verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "Onların gücü bu şampiyonluğun gelmesini sağladı" dedi.

Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in aldığı 440 günlük ceza sonrası, ’Bir Adil Gevrek gider, bin tan Adil Gevrek gelir’ diyerek, statta seyircilerle birlikte yerlerini aldıklarını kaydeden Çalık, "Malatyaspor’u siyasetin ötesinde seviyorum. Malatyaspor siyaset üstü bir kurum. Hiç kimsenin burayı siyasileştirmemesi gerekir. Bir anne, eş ve kadın olarak futbolu evimde eşim ve çocuklarım izlediğinde, televizyonun düğmesine basıp, kapatırdım. Sadece Fenerbahçe taraftarlığım vardı. Malatyaspor’un 84 yılında namaglup şampiyon olması benim için çok anlamlı ve önemliydi. Ne zaman Malatyaspor taraftarı olma mutluluğunu yaşadım, ondan sonra o mutlulukla futbolun bütün deyimlerini, oyunun bütün kurallarını, oyuncularımızın nerede oynadıklarını, isimlerini tek tek öğrendim. Şuan futbol dersi verebilecek kapasiteye sahibim. Bunun Malatyaspor sayesinde kazandım" şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğuna çok sevindiğini dile getiren Çalık, “O gün şampiyon olduğumuzda bütün siyasi partilerin mensupları vardı. Herkes o sevince dahildi. Malatyaspor denildiğinde akan suların hepimiz tarafından durdurulduğunu gördük. Meşakkatli ve zorlu bir yoldu. Bu zorlu yolda ipi Yeni Malatyaspor göğüsledi. Çok büyük bir başarı sergiledi. Adil başkanımı çok yorduk, çok üzdük ama inşallah PTT 1. Ligi’nde üzülmeden o ligin en iyi takımı olacağız" dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Çalık’ın iyi ve kötü günlerinde her zaman yanlarında olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Gevrek, herkesin şampiyonlukta çok büyük katkısının olduğunu kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın 5 senedir vermiş olduğu emeğin karşılığını alması adına çok mutlu olduklarını ifade etti. ’Malatya’da futbol bitti’ denildiği andan Ahmet Çakır’ın bir takımı yoktan ver ettiğini belirten Gevrek, “Yeni Malatyasporumuz bu sene PTT 1. Ligine çıktı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın çok büyük katkısı oldu. Herkesin şampiyonlukta büyük emekleri oldu. Aldığımız ceza sonrası bütün Malatya birlik oldu ve hep birlikte hareket etti. O birlik ve beraberliğin vermiş olduğu güçle şampiyonluk geldi. Ben inanıyorum ki, o birlik ve beraberliği sürdürürsek, Malatya’mızı hak ettiği yere taşırız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.