Camideki Kök Boya Desenler 137 Yıldır Zamana Meydan Okuyor

Camideki Kök Boya Desenler 137 Yıldır Zamana Meydan Okuyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi Sığırtmaçlı Mahallesi’nde bulunan eski camideki 137 yıl önce yapılan kök boya çiçek motifleri adeta zamana meydan okuyor.Sığırtmaçlı Mahallesi eski camisi içerisindeki kök bo...

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi Sığırtmaçlı Mahallesi’nde bulunan eski camideki 137 yıl önce yapılan kök boya çiçek motifleri adeta zamana meydan okuyor.

Sığırtmaçlı Mahallesi eski camisi içerisindeki kök boyadan yapılan motifler görenlerin ilgisini çekiyor. 1878 yılında yapıldığı bilinen motiflerin halen ilk günkü gibi canlı kaldığını belirten Sarıgöl İlçe Müftüsü Mustafa Akkurt, "Camimiz 1878 yılında yapılmış. Camimizin içerisindeki kök boyalı motifler çok güzel. Duvarlarımızı süsleyen motifler ilk günkü gibi sağlam olarak duruyor. Sığırtmaçlı Mahallemizin eski camisi 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Bu camimizde halen ibadet yapılmaktadır" dedi. Sığırtmaçlı Mahallesi Eski Camisi İmamı Şamil Uykun da kök boya motifli desenleri incelemek için zaman zaman çevre üniversitelerdeki güzel sanatlar bölüm öğrencilerinin camiyi ziyaret ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.