Çanakkale Zaferi Nazilli’de Kutlandı

Çanakkale Zaferi Nazilli’de Kutlandı

Nazilli’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümü törenlerle coşkuyla kutlandı.

Nazilli’de gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zafer’nin 102’nci törenleri İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına sabah 09:30’da Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği’nin çelenk konmasıyla başladı. İstasyon meydanı Atatürk anıtında düzenlenen törenlere Kaymakam İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Samed Demet, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcı vekili Hüseyin Apaydın, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, gaziler, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

ORATORYO GÖSTERİSİ ALKIŞ ALDI

Çelenk sunumlarının ardından Baş Komutan Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından buradaki törenler sona erdi. Protokol buradaki törenlerin ardından mezarlık ziyareti için için Eğriboyun Mezarlığına geçti. Mezarlıkta Nazilli Müftüsü Nacati Topaloğlu Gaziler Mezarlığında ve Şehitler mezarlıklarında dualar okudu. Eğriboyun mezarlığından Atatürk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı 102. Yıl etkinliğe izlemek için Nazilli Belediye Tiyatro salonuna geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program, okul müdürü Adem Uzan’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. Müdür Adem Uzan’ın konuşmasının ardından Nazilli’de okullar arasında düzenlenen Çanakkale konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenlere Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo ve öğrenciler tarafından hazırlanan program yer yer salondaki izleyicilerden bol bol alkış aldı. 

“ZAFERİN ŞANLI TARİHİMİZ İÇİNDE AYRI BİR YERİ VARDIR”

Atatürk Anadolu Lisesi müdürü Adem Uzan Günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasında, Çanakkale’nin şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade etti. Uzan, “Bugün burada Çanakkale Deniz Zaferimizin 102’inci yıldönümünü kutlamak ve şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Bundan 1 asır önce Çanakkale’de destan yazan tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Çanakkale şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biridir. Bu zaferin şanlı tarihimiz içinde ayrı bir yeri vardır. Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bugün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır. Unutulmazda. Halbuki Çanakkale zaferi bütünüyle yaşanmış, inanılmaz hadiselerden oluşan destandır. Bu düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmetle anarım” şeklinde konuştu.

1-049.jpg

2-047.jpg

3-041.jpg

4-024.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.