Çankır: Avukatlık itibarsızlaştırılmak isteniyor

CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, “Hukuk onurlu bir yaşam için zorunludur” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, hukuk düzeninin insanların onurlu bir hayat sürdürmesi, maddi ve manevi varlığını koruması ve geliştirmesi için zorunlu olduğunu söyledi. 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Çankır, “Çağlayan adliyesinde rehin alınıp şehit edilen savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yargı camiasına tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

• ‘HUKUK DÜZENİNİN EN ÖNEMLİ PARÇASI AVUKATLARDIR’

Hukuk düzeninin en önemli parçasının avukatlar olduğunu dikkat çeken Ali Çankır, “Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal tanımının en önemli unsurlarından birisi sosyal bir hukuk devleti olmasıdır. Hukuk düzeninin en önemli parçası da avukatlardır. Kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engeller bizzat iktidar tarafından yaratılmaktadır. Hukuk devletinin ifasında, yargının adalet fonksiyonunu yerine getirmesinde avukatların çok önemli bir rolü vardır. Ancak yargının bağımlı, hukukun taraflı olduğu bu zorlu günlerde ‘yargı bağımsızlığı’, ‘hukukun üstünlüğü’ ve ‘hukuk devleti’ kavramlarıyla bağdaşmayan düzenlemeler ve uygulamalar herkesi çok tedirgin etmektedir” ifadelerine yer verdi.

• 'AVUKATLARA POTANSİYEL SUÇLU MUAMELESİ YAPILMASI ÇOK ÜZÜCÜ'

Avukatların görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları sıkıntıların, kamu avukatlarının özlük haklarındaki yetersizliklerin yanı sıra, İstanbul Adliyesi’nde yaşanan korkunç terör olayından sonra avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılmasının çok üzücü gelişmeler olduğunu kaydeden CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır açıklamasını şöyle sürdürdü: “Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren, baskı ve yıldırma amaçlı muamele yapılmasına karşıyız. Hukukun egemen olmadığı, hukukçuların etkisiz ve yetkisiz hale getirildiği toplumlar gerilemekte ve yok olmaktadırlar. Yargı fonksiyonunun önemli yapı taşlarından olan değerli avukatlarımızın, savunma hakkının kısıtlanmadığı, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, evrensel hukuk kurallarının geçerli olduğu bir hukuk düzeninde çalışmaları dileğiyle 5 Nisan Avukatlar Günü’nü şahsım ve mensubu olmaktan onur duyduğum CHP Nazilli İlçe Örgütüm adına kutluyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.